Wat te doen als je een inbraak ziet of mogelijk verdacht gedrag?
Wat te doen als je een inbraak ziet of mogelijk verdacht gedrag? (Foto: aangeleverd)

Gratis trainingen tijdens Week van de Veiligheid

Algemeen

ZAANSTAD - In de Week van de Veiligheid van 10 tot 16 oktober houdt de gemeente Zaanstad op verschillende plekken trainingen en activiteiten om inwoners en ondernemers weerbaarder te maken tegen criminaliteit.

Op maandagavond 10 oktober opent burgemeester Jan Hamming de eerste bijeenkomst over ondermijnende criminaliteit. Die vindt plaats in de Bullerkerk. Daarnaast zijn er die week bijeenkomsten over: gedigitaliseerde criminaliteit, het tegengaan van woninginbraken, een overvalpreventietraining en een bijeenkomst over buurtpreventie. Mensen die aanwezig willen zijn bij een (of meer) bijeenkomsten kunnen een mail sturen aan OOV@zaanstad.nl.

Ondermijning

Het volgende staat op het programma: 10 oktober, thema ondermijning. Aanvang19.00 uur. Bij ondermijning vervagen de grenzen tussen de bovenwereld (de ‘gewone’ maatschappij) en de onderwereld (criminelen). Tijdens deze bijeenkomst voor bewoners en ondernemers krijgt de bezoeker onder andere uitleg wat ondermijning is, welke vormen van ondermijning er zijn en hoe u op een veilige manier ondermijning kunt melden.

Gedigitaliseerde criminaliteit staat op 11 oktober centraal , aanvang 19.00 uur, op locatie De Stoomhal, Pakhuisplein 44 in Wormer. Er is uitleg over phising mails en ransomware. Een (security)specialist legt uit wat de onlinegevaren zijn. En vertelt wat je kunt doen om te voorkomen dat je slachtoffer wordt.

Woninginbraak

Verkleinen van een kans op een (woning)inbraak is het thema op 12 oktober. Aanvang 19.00 uur, locatie Raadzaal van stadhuis, Stadhuisplein 100. Tijdens deze avond is een expert van de politie aanwezig. Hij maakt vooraf foto’s en video’s van plekken waar inbrekers makkelijk hun slag kunnen slaan. Hij laat zien hoe makkelijk het soms is om in te breken. uiteraard worden er tips gegeven om de kans op een inbraak kleiner te maken. De expert vertelt hoe dieven werken, de tijden waarop inbraken vaak voorkomen en hoe je verdacht gedrag kunt herkennen en melden.

Overvalpreventie

Overvalpreventietraining staat 13 oktober, aanvang 19.00 uur, centraal in het Zaantheater, Nicolaasstraat 3. Deze bijeenkomst is opgezet voor ondernemers en hun werknemers om te weten wat ze moeten doen als ze te maken krijgen met een overval. In deze training voor ondernemers bootsen we een overvalsituatie zo realistisch mogelijk na.

Alert in de wijk is het thema op 14 oktober, aanvang 19.00 uur, locatie Raadzaal van stadhuis, Stadhuisplein 100. De gemeente wil dat iedereen in Zaanstad zich veilig voelt. Tijdens deze bijeenkomst krijgen bewoners en ondernemers uitleg hoe zij verdachte situaties kunnen herkennen en wat ze dan kunnen doen. Je leert tijdens deze training om gericht te kijken naar mensen die in en rond uw wijk lopen en afwijkend gedrag vertonen. Hoe kunt u zien wie kwade bedoelingen heeft? Wat is afwijkend gedrag? Hoe kunt u iemand op een goede manier aanspreken? Op deze avond zijn ook buurtpreventiecoördinatoren aanwezig. Zij laten u onder andere voorbeelden uit de praktijk zien.

Opgeven

Eén of meerdere bijeenkomsten bijwonen? Dat kan door een mail te sturen naar OOV@zaanstad.nl. Vermeld hierin uw voor- en achternaam. Geef ook aan welke bijeenkomst(en) u wilt bijwonen en met hoeveel personen u komt. Op www.zaanstad.nl, zoekterm: veiligheid (www.zaanstad.nl) staat de laatste informatie over de informatie-avonden. Ook lees je hier eventuele programmawijzigingen of –toevoegingen.

Vond je dit interessant?

Word wekelijks binnen 5 minuten bijgepraat
over het laatste nieuws uit Zaanstad

Wij verwerken jouw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
‘Doel is belangrijker dan het aantal uren’ Algemeen 26 nov, 07:00
Afbeelding
Burgemeester Hamming: ‘Mensen moeten zich veilig voelen op straat’ Algemeen 25 nov, 10:25
Afbeelding
A Christmas Carol komt tot leven in lezing Algemeen 25 nov, 09:37
Afbeelding
WK: zó stimuleerde Qatar de nationale voetbalgekte Oranje 24 nov, 15:00
Afbeelding
WK 2022: de best betaalde voetballers Oranje 24 nov, 13:30
Afbeelding
Geen Zaanse winst in Korfballeague Sport 24 nov, 09:44
Afbeelding
Zaanbocht weer prima Sintpodium Algemeen 24 nov, 09:30
Afbeelding
Jubileumjaar ZHC De Kraaien: honderd jaar jong Sport 24 nov, 07:00
Afbeelding
‘Babbels Live staat als grootste live muziekfestival van Zaanstad op de kaart’ Uitgaan 23 nov, 14:23
Afbeelding
Expositie Natuurlijk Natuur bij Galerie Staphorsius Uitgaan 23 nov, 13:56
Afbeelding
Kerstmarkt in Erasmushuis Uitgaan 23 nov, 13:26
Afbeelding
Dodelijk ongeval in Krommenie 112-nieuws 23 nov, 12:53
Afbeelding
Herfstwandeling door doopsgezind Zaandijk Uitgaan 23 nov, 09:12
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Zaanstad

Op Rodi Zaanstad volg je het laatste nieuws uit Zaanstad. Rodi Zaanstad informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Zaanstad

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Zaanstad in je mailbox.

Blijf net zoals 10.000 andere Nederlanders up-to-date Schrijf je in voor onze nieuwsbrief