A Christmas Carol komt tot leven in lezing

Algemeen
De geest van Jacob Marley komt bij de vrek Scrooge spoken...
De geest van Jacob Marley komt bij de vrek Scrooge spoken... (Stockfoto)

KOOG AAN DE ZAAN - Marinus den Oudsten vertelt op dinsdag 29 november in de Stolp, naast de Kogerkerk, Kerkstraat 12, de beroemde kerstvertelling A Christmas Carol van Charles Dickens. Hij doet dat op verzoek van de Vereniging van Vrijzinnige Protestanten

A Christmas Carol (1843) van Charles Dickens is na het geboorteverhaal van Jezus het bekendste kerstverhaal. Marinus den Oudsten leest dit prachtige kerstverhaal van Dickens niet voor, hij laat het tot leven komen. Luisterend naar hem word je meegenomen in een kille sfeer van onmenselijkheid en onrechtvaardigheid, de kou van een bekrompen menselijke geest met uiteindelijk een goed einde.

Volgens Marinus is het verhaal van Ebenezer Scrooge, de hardvochtige vrek die na een bezoek van drie geesten op kerstavond, tenslotte verandert in een hartelijke, vrijgevige heer, het ideale kerstverhaal: beeldend, vol van karakteristieke personages en eindigend met een duidelijke moraal.

Marinus den Oudsten woonde in Schotland en Engeland en volgde onder meer een Speech & Drama opleiding aan het Peredur Centre for the Arts in East Grinstead, Sussex, Zijn favoriete schrijvers zijn Shakespeare en Dickens.

De lezing wordt gehouden van 14.00 tot 16.00 uur.