Green Soap Company: ‘Doe mee aan de OVNH, alleen al voor publiciteit en een groter netwerk’

Algemeen
Green Soap Company won de OVNH-prijs in de categorie MKB-Midden.
Green Soap Company won de OVNH-prijs in de categorie MKB-Midden. (Foto: Michel van Bergen)

REGIO – Dat het loont om mee te doen aan de Ondernemingsverkiezing Noord-Holland (inschrijving inmiddels gestart) weten ze bij de Green Soap Company maar al te goed. Vorig jaar mei won eigenaar Marcel Belt met zijn team in de categorie MKB-Midden. Wat leverde de winst het Haarlemse bedrijf al op in de tussentijd? 

Hoe het begon

Het idee achter het produceren van duurzame schoonmaakmiddelen, waar Marcel’s Green Soap Company de afgelopen jaren groot mee werd, ontstond bij Marcel Belt thuis. Zijn dochters zorgden ervoor dat de Haarlemmer zich ging verdiepen in 100% duurzame schoonmaakmiddelen. Een zoektocht die snel eindigde, want die waren er op dat moment nog niet. Daar ontdekte Belt een gat in de markt. 

4000 winkels

Maar niet alleen zag hij dat er behoefte was aan 100% duurzame schoonmaakmiddelen, ook in de rest van de productieketen kon het anders, zo vond hij. Zo werd in 2015 Marcel’s Green Soap Company geboren. Gestart in het klein met de verkoop van zijn producten bij onder meer Dille & Kamille en Intratuin, kreeg Belt in 2018 de kans Driehoek Groene Zeep over te kopen. Inmiddels is het merk te koop in 4000 winkels in binnen- en buitenland. 

OVNH winnen ‘een enorme erkenning’

Toch stoppen de ambities van Belt daar niet. Zo staat doorgroeien naar onder meer Duitsland en het Verenigd Koninkrijk op de planning. Des te meer welkom was het winnen van de titel Beste Onderneming van Noord-Holland afgelopen mei. “Naast de enorme eer en blijdschap op de avond zelf en veel positieve reacties van familie en vrienden was het ook voor ons bedrijf een enorme erkenning. We hebben na het event veel contacten opgedaan – en dit heeft weer een boost gegeven aan diverse partnerships. Daarbij was er veel publiciteit voor onze missie en ons verhaal. We willen naast impact maken ook graag inspireren dus dat was een mooie kans.”

OVNH: wat levert het op?

Het team achter de Green Soap Company kan andere ondernemingen dan ook van harte aanraden mee te doen met dé Noord-Hollandse ondernemingsverkiezing. “Het levert je niet alleen veel erkenning op, maar kan ook een enorme publiciteit opleveren, evenals een groter netwerk.”

En als ze dan zelf een onderneming zouden moeten nomineren? “Dan zou dat zeker The Good Roll zijn, met hun perfecte propositie van een dagelijks product dat de categorie MKB-Midden uitdaagt om het anders te doen en impact te maken!”

Over de OVNH

De 16e editie van dé Ondernemingsverkiezing van Noord-Holland - de OVNH - is op 10 oktober van start gegaan. Iedereen kan kandidaten aanmelden tot 8 januari 2023 via het aanmeldformulier op OVNH.nl. 

De finale vindt op 17 mei 2023 plaats in de Philharmonie in Haarlem.