Ruime winst en verlies in league

Groen Geel in de aanval
Groen Geel in de aanval (Foto: Eyecons/KK)

STREEK - In de voorbeschouwing op de competitie in de Korfballeague was de verwachting dat KZ geen moeite zou hebben met haar tegenstander terwijl Groen Geel een zware dobber zou hebben. En zo is het voorspel ook realiteit geworden.

Voor KZ/Thermo4U was het zo’n dag waarop nagenoeg alles succesvol was. Dat kwam mede doordat bij KCC sprake was van slechte passes en een zeer matig afrondingspercentage. De Koogers profiteerden ook via de opgelegde kansen als strafworpen en vrije ballen. KZ wist maar liefst achttien keer te scoren voor rust.

Na rust vergrootte KZ de marge naar vijftien goals en heerste de ploeg eigenlijk op alle vlakken. Met topscorers Alwin Out (acht goals) en Anouk Haars (zeven treffers) boekte de ploeg van Tim Bakker in Capelle een heel ruime 13-32 overwinning.

In haar eigen hal startte GG/RMcD Huis Emma tegen DVO/Transus zonder trainer Daniel Harmzen die zich met gezondheidsproblemen ongetwijfeld zal hebben zitten te verbijten op de bank voor de buis.

Het duel opende rommelig met aan beide kanten veel gemiste kansen. Halverwege de eerste helft stond er een betekenisvolle 3-3 stand op het scorebord. Twee goals van topschutter Gertjan Meerkerk maakten mede dat het bij rust 6-10 stond.

In het begin van de tweede helft knokte Groen-Geel zich terug naar één goal verschil (10-11) en de thuisploeg leek beter in de wedstrijd te komen. Dankzij o.a. twee benutte strafworpen wist DVO uit te lopen naar vijf verschil en daarmee was de wedstrijd eigenlijk wel gespeeld. Groen-Geel had weinig meer in te brengen en in de laatste acht minuten van de wedstrijd werd er helemaal niet meer gescoord door de Wormers. Zonder echt hoogstaand te spelen boekte DVO een degelijke 13-23 overwinning.

ZAANSE KRAKER

Komend weekeinde hoeven de Zaanse korfballers en de liefhebbers van het spel de streek niet uit. Vanuit Wormer zal Groen Geel ongetwijfeld vergezeld gaan worden door een lange stoet van supporters. De derby der derby’s staat dan op het programma.

Zaterdag 3 december zal de wedstrijd tegen Koog Zaandijk om 20.00 uur losbarsten in het Topsportcentrum aan de Wezelstraat in Koog aan de Zaan.