Zaanse Aïden (11) kruipt in de huid van straatschoffie Kruimeltje

Algemeen
 “Wauw, wat een groot podium hè?"
“Wauw, wat een groot podium hè?" (Foto: aangeleverd)

ZAANDAM - “Ik kwam net terug van de supermarkt toen mijn moeder vertelde dat ze was gebeld dat ik de rol van Kruimeltje had gekregen. Ik wist niet wat ik moest doen of zeggen. Ik vond het zo leuk en spannend tegelijkertijd,” vertelt Aïden. Recent neemt hij alvast even een kijkje in de grote zaal van het Zaantheater waar hij binnenkort als Kruimeltje zal optreden. “Wauw, wat een groot podium hè?” zegt hij.

“Wauw, wat een groot podium hè? 

Het is niet de eerste keer dat Aïden hier zal optreden. Verleden jaar trad hij op met BLOND, een musical van de Zaanse Theaterschool waar hij sinds anderhalf jaar op zit. “Ik acteer nog niet zolang maar ik vind het ongelooflijk leuk om even in de huid van iemand anders te kruipen,” vertelt hij enthousiast. De oproep voor een auditie voor Kruimeltje kwam hij zelf op internet tegen. Sinds eind september toert hij door het land.

oer-Hollandse avontuur

Het oer-Hollandse avontuur van Kruimeltje is al bijna 100 jaar een van de meest populaire kinderverhalen en dit keer bewerkt tot een hartverwarmende familiemusical, vol leuke liedjes, ondeugende streken en avontuur! Kruimeltje is een vrolijk en ondeugend straatjongetje van 10 jaar. Hij zwerft door de besneeuwde straten ergens in Nederland, op zoek naar zijn vader en moeder. Samen met zijn stoere vriendinnetje Keesie (gespeeld door Vlinder de Jong), maakt hij daar een mooi avontuur van.

Krentenbol

In mei is Aïden begonnen met de eerste repetities. Tijdens de zomervakantie heeft hij het script uit zijn hoofd geleerd. “Ik speelde Kruimeltje en mijn moeder speelde alle andere rollen,” vertelt hij lachend. De eerste keer dat hij optrad was hij behoorlijk zenuwachtig. Aïden: “Aan het begin van de voorstelling loop ik het podium op met een krentenbol in mijn hand. Maar die eerste keer had ik de krentenbol in de coulissen al opgegeten. Toen is er snel iemand achter me aangerend met een nieuwe krentenbol.”

Inmiddels is hij niet meer zenuwachtig en kijkt hij juist erg uit naar het optreden in Zaandam. Aïden: “Er zullen veel leerlingen van de Zaanse Theaterschool in de zaal zitten en familie. Ik heb heel veel zin om deze te gekke musical aan hen en al het andere publiek te laten zien.”

Voor iedereen die zin heeft om zich te laten verwonderen door een musical vol vriendschap, avonturen en het volgen van je dromen, meer info en kaarten zijn te vinden op www.zaantheater.nl

Vindt Kruimeltje zijn echte vader en moeder Harry Volker en Lize van Dien?