De lekkerste oliebollen van de Zaanstreek: hier haal je ze!

Algemeen
Waar haal je de lekkerste oliebollen van de Zaanstreek? Tips van de redactie!
Waar haal je de lekkerste oliebollen van de Zaanstreek? Tips van de redactie! (Foto: Aangeleverd)

ZAANDAM – Waar haal je de beste oliebollen in de Zaanstreek? We zetten onze favoriete locaties op een rij, zodat jij niet alleen tijdens Oud & Nieuw maar ook nu al weet waar je de lekkerste oliebollen van de Zaanstreek scoort! 

Lees ook: Wie maakt de lekkerste ambachtelijk gebakken oliebol?

Waar kun je in Zaandam en omstreken goede oliebollen halen? Ieder zijn smaak natuurlijk, maar een overzicht van onze favorieten vind je (in willekeurige volgorde) hieronder. 

Mis je nog locaties in de lijst? Geef deze dan door via Rodi Zaanstad op Facebook!

Beste oliebollen Zaanstreek

Oliebollenkraam Ranzijn

Perfecte kleur. Foutloos gebakken. Deeg heeft aangenaam ‘zoetje’. Veel poedersuiker. Sfeervolle kraam die ‘de lekkerste oliebollen van Europa bakt’ aldus eigenaar Micky Schimmelpenninck.

Bij Ranzijn kun je elke dinsdag tot en met zondag de lekkerste oliebollen van Zaandam halen als je het aan de bakkers zelf vraagt. De kraam is open van 10.30 tot 18.00 uur. Tussen Kerst en Oud en Nieuw is Oliebollenkraam Ranzijn Zaandam vroeger open en later dicht. Meer updates vind je op de Facebook-pagina van de Zaanse oliebollenkraam!

Tekst gaat door onder foto

beste lekkerste oliebollen zaanstreek assendelft
Waar haal je de beste oliebollen van de Zaanstreek? - Beeld: archief Rodi

Oliebollen Lex Brakenhoff Assendelft

In de Dorpsstraat 1054 in Assendelft vind je bakkerij Lex Brakenhoff, die jarenlang hoog eindigde in de AD Oliebollentest. Ook dit jaar kun je voor de beste oliebollen en meer - ook glutenvrije oliebollen! - van de Zaanstreek terecht op de Dorpsstraat. De winkel is elke dag vanaf 5.00 uur geopend en dinsdag t/m vrijdag tot 18.00 uur open (en maandag tot 14.00 uur, zaterdag tot 16.00 en zondag tot 12.00 uur). 

Oliebollen Hütte Zaandam

De grootste bol in onze test. Een waar feest voor de smaakpapillen. Veel poedersuiker. Bol wordt warm geleverd. Gezellige kraam. Hoogste cijfer in prijs-kwaliteit.

Op de parkeerplaats van de Albert Heijn XL aan de Vrieschgroenstraat in Zaandam staat Oliebollenkraam Hütte. Vorig jaar kwamen de oliebollen van Hütte zelfs als beste uit de test! De lekkerste oliebollen van Zaandam vind je dus óók aan de Vrieschgroenstraat. Openingstijden rond de feestdagen bij onze redactie nog onbekend.

Lees ook: Zelf oliebollen maken, het ultieme recept