Algemeen
Aanvallende aan actie in Topsportcentrum De Koog
Aanvallende aan actie in Topsportcentrum De Koog (Foto: Eyecons-KK)

STREEK - In de zesde speelronde van de Kenonz Korfbal League van seizoen 2022-23 was de inzet hoe straks aan te schuiven bij het kerstdiner. Voor de ploeg KZ/Thermo4U zal dat lekkerder gaan dan voor de selectie van GG/RMcD Huis Emma.

In de Koog was het vooraf toch vooral d gedachte dat het tegen DOS’46 van belang was de eerste thuisoverwinning te boeken. De kreet ‘af- of aanhaken’ werd veelvuldig gebruikt. Na afloop was het met een nipte 15-14 zege de term ‘eind goed al goed’.

Beide ploegen ontliepen elkaar deze avond weinig. Het verschil was slechts eenmaal drie goals. Met een ruststand van 8-6 bleek ook het vizier van beide teams niet op de juiste scherpte te staan.

In het tweede bedrijf stonden de poppetjes weliswaar iets anders, maar het vizier bleef onscherp. Met nog zeven minuten te gaan stond er nog altijd pas een 12-11 tussenstand op het bord. Topscorer Alwin Out speelde schottechnisch gezien niet zijn beste wedstrijd en als zijn vak- en teamgenoten dat probleem niet oplossen blijft het lastig om ploegen als DOS’46 te verslaan.

Na afloop was het Tim Bakker die constateerde dat het er verdedigend goed bij stond, maar dat het aanvallend beter kan en moet. ‘Met deze winst ga je toch net even prettiger aan het kerstdiner beginnen.’

Groen Geel komt tekort

In Capelle aan den IJssel was de match tussen KCC/CK Kozijnen en GG/RMcD Huis Emma er eentje waar niet lang over zal worden nagepraat. Er viel simpelweg bar weinig te genieten. Eindstand 21-16.

Net als in de Koog stond er halverwege de eerste helft pas een magere 4-2 stand op het bord waarbij beide ploegen grossierden in (pass)fouten. Na de 6-3 van Thomas Schagen nam de staf van de Wormernezen een time-out. In de slotfase van de eerste helft konden beide ploegen het niveau wat omhoog krikken was het KCC dat een voorsprong van één doelpunt had bij rust (12-11).

Direct na rust maakte Lindsy Krop de eerste damesgoal voor Groen-Geel en was het weer gelijk, maar dat duurde niet lang. KCC kreeg weer wat lucht (15-12). De Wormers bleven grossieren in passfouten, slechte schoten en hadden moeite met de verdedigende druk van KCC. Ook bij de gastheer was het lang niet allemaal goed maar was er halverwege de tweede helft een gat van vijf.

Te groot voor Groen-Geel dat dagtopschutter Thomas Schagen nog wisselde voor Kevin Dik maar dat leverde niet het beoogde effect op. KCC kon de wedstrijd eenvoudig uitspelen en pakte zo belangrijke punten.

Op 7 januari 2023 speelt Groen Geel thuis tegen Blauw Wit )A’ en bezoekt KZ Unitas-Perpectief.