Vuurwerk Fabriek Wormer: ‘Er is bij ons genoeg vuurwerk te koop’

Algemeen
Wordt het de Titanium Spinner? De Stromboli? Of toch ‘vliegende bijtjes’?
Wordt het de Titanium Spinner? De Stromboli? Of toch ‘vliegende bijtjes’? (Foto: aangeleverd)

WORMER – “Zwaar vuurwerk als Thundershocks en rolmatten vallen onder de categorie F3 vuurwerk en mochten in 2020 al niet meer verkocht worden in ons land. Alleen door de corona maatregelen en het totale verbod is het niet duidelijk geworden. Wat je dit jaar wel kunt kopen is categorie F1, kindervuurwerk aan personen vanaf twaalf jaar en F2; siervuurwerk en potten aan wie zestien jaar of ouder is. En geloof me, er is voldoende echt mooi vuurwerk te koop. In ieder geval bij de Vuurwerk Fabriek Wormer”, zegt vuurwerkverkoper Willem Arends.

Wordt het de Titanium Spinner? De Stromboli? Of toch ‘vliegende bijtjes’?

Ga je als echte vuurwerkliefhebber voor de Titanium Spinners? Maar liefst 100 schoten en een inhoud van twee kilo… Of liever de Golden Spectacle; 144 gouden vuurfonteinen. Of kies je de IMMORTAL SPECIAL die dit jaar nieuw in het assortiment is? Verklaar je de liefde aan de persoon die je hart veroverde met het vuurfestijn Great Hearts waarin hartvormig vuurwerk de lucht in schiet? De keuze op www.vuurwerktoppers.nl/vuurwerkfabriekwormer/ is ongekend groot.

Vuurfonteinen met indrukwekkende namen van vulkanen als de Stromboli en Vesuvius, kleurrijk knetterende cakes, veilig met één lont af te steken compound boxen tot waaiers van regenboogkleurige licht of ‘vliegende bijtjes’; de liefhebbers kunnen dit jaar hun hart ophalen.

Nieuw

“Een aanrader zijn de nieuwe, stabiele potten die hele mooie zilveren en gouden fonteinen laten zien die twee minuten branden en niet zo hoog gaan. Geen dertig meter waardoor je ver omhoog moet kijken maar vijftien. Daardoor zie je het veel beter”, licht Willem Arend toe.

Je hoeft dus echt niet naar onze buurlanden om illegaal en dus gevaarlijk vuurwerk te kopen om het nieuwe jaar feestelijk welkom te heten. “Sterker, als je denkt dit veilig online te kunnen doen en je bestelling uit het buitenland thuis te laten bezorgen, kun je nog wel eens een bezoekje krijgen van de vliegende politiebrigade”, stelt Willem Arends. Hij heeft inmiddels tien jaar ervaring in deze branche en weet dus ook het nodige wat er achter de schermen speelt om het afsteken veilig te houden.

Veiliger afsteken

Los van een boete zijn nitraatbommen levensgevaarlijk vuurwerk waarmee je echt je vingers kunt verspelen. De vuurwerkbranche heeft in coronatijd niet stilgezeten en ook het vuurwerk veiliger gemaakt om aan te steken.

“Zo hebben de compound boxen, variërend van tien potten in één doos waarin het kruit is verdeeld tot vier tube’s van 500 gram, één aansteeklont. Voorheen kon het voorkomen dat er meerdere lonten aan één box zaten”, licht Willem Arends toe.

Meer keuze

Door samenwerking met Vuurwerktoppers biedt de Vuurwerk Fabriek Wormer dit jaar nog meer keuze. En een slimme/snelle manier van afhalen. Geen wachtrijen. Je online bestelling staat keurig in een tas, inclusief aansteeklont en veiligheidsbril (een must voor wie van zijn ogen houdt) voor je klaar om af te halen op het aangegeven tijdstip. “We zorgen als team dat alles snel en goed verloopt. De koffie/thee staat klaar en als service kun je ook nog naar het toilet.”

Er zijn geluiden dat het vuurwerk al voor de Kerst is uitverkocht, hoe is dat bij de Vuurwerk Fabriek Wormer? 

“Onzin. Er is genoeg vuurwerk. Ik heb 40.000 kilo in de bunker opgeslagen. En als dat op is, kan ik altijd een beroep doen op mijn leverancier. Kijk, als je op de laatste dag komt kan het voorkomen dat er iets is uitverkocht. Er is dan altijd wel een andere vuurpot of cake te koop”, aldus de vuurwerkspecialist.

Goed om te weten: in de voorverkoop tot en met 28 december bij besteding  van minimaal € 50,00 krijg je voor € 20,00 gratis vuurwerk. Hoe meer je besteld, hoe meer gratis vuurwerk je krijgt. De Vuurwerk Fabriek Wormer is te vinden op de Koetserstraat 21B, herkenbaar aan de Chinese luifel. Er zijn dit jaar vijftien extra parkeerplaatsen op 30 seconden lopen van de entree. Bovendien zijn er de nodige veiligheidsmaatregelen getroffen.

Bestellen

Bestellen kan nu al op www.vuurwerktoppers.nl/vuurwerkfabriekwormer/ De verkoop ter plekke is op 29, 30 en 31 december. De verkoop begint om 7.00 uur en de deur is open tot 22.00 uur, behalve op oudejaarsdag. Dan sluit de verkoop om 18.00 uur. Want ook het team van de vuurwerk Fabriek Wormer wil thuis het nieuwe jaar begroeten.

En laten we samen wat afspreken: denk aan de dieren en je buren die zich een hartverknettering schrikken als je vroegtijdig vuurwerk afsteekt. Steek af op oudejaarsavond. Als we dit netjes doen, geef je tegenstanders van vuurwerk geen munitie tot klagen en komt er ook geen verbod.