Wie strooit er met fruit in Parkrijk?

Algemeen
Afbeelding
(Foto: )

ASSENDELFT – Wie van de 8320 inwoners die de Assendelfste wijk Parkrijk groot is heeft onlangs bij Merei Jonker een plastic zakje met één appel en één sinaasappel aan haar schutting opgehangen?

De inwoonster vond de donatie ’s ochtends vroeg aan de binnenkant van haar schutting. “Vorige week hing er ook een zakje maar dan met drie appels erin. Het zakje hangt ook aan de schutting bij mijn achterburen. Verder bij niemand. Iemand hier die dit ook ervaart en weet van wie dit komt of iets dergelijks?” vraagt ze zich af op het platform Nextdoor.

Gaat het om een gulle gever die Merei graag blij wil maken met een gezonde gift? Is het gewoon een lief gebaar of is het kinderen die fruit moeten eten van hun moeder maar daar geen zin in hebben?

Creatief

Meelezers bij het bericht opperden ook heel creatief ‘Doornroosje?’, ‘Sneeuwwitje’ of ‘Sinterklaas’… Of kritischer: ‘kan gebruikt worden door inbrekers om te controleren of er iemand thuis is of op vakantie. Als het er lang hangt is er kennelijk niemand thuis.’

Merei vindt het wel vreemd. Vooral omdat het IN haar tuin aan de schutting hangt en niet aan de schutting aan de steegzijde. ‘Of misschien moet ik het terug hangen en de camera erop zetten…’ denkt ze hardop.

Wie weet wat?

Een goedbedoelde actie of toch een check of je thuis bent; je hangt niet zomaar iets aan de binnenkant van een tuin. En als je dat dan als goedbedoelde gift wil doen, zet er op z’n minst het doel en je naam bij.

Wij zijn ook nieuwsgierig wie er met fruit strooit in Parkrijk. Wie wat weet kan een mailtje sturen naar redactiezaan@rodi.nl