Bijzondere bakfiets ingezet als promotie voor Zaans Gezonde Tochie

Algemeen
De presentatie van de bijzondere elektrische bakfiets is komende maandag op de Zaanse Sportverkiezing.
De presentatie van de bijzondere elektrische bakfiets is komende maandag op de Zaanse Sportverkiezing. (Foto: Adobe)

ZAANSTAD - In de aanloopweek van het Zaans Gezonde Tochie kom je van 30 januari tot en met 3 februari op verschillende plaatsen in de Zaanstreek een bijzondere promotie bakfiets tegen. De primeur is bij de Zaanse Sportverkiezingen komende maandag in het Zaantheater. Vrijwilligers van de Zaanse Rotary geven daar informatie over het Zaans Gezonde Tochie en verkopen ook al stempelkaarten.

Zaanstad startpunt voor estafettetocht van 5000 km door Nederland

Hoe de bakfiets eruit ziet, is nog een goed bewaard geheim. Het exemplaar wordt ingezet om het eeuwfeest van Rotary Nederland luister bij te zetten. Met Zaanstad als startpunt gaat de elektrische bakfiets een emissie loze tocht van 5000 km maken langs 500 Rotaryclubs in Nederland om aandacht te vragen voor de focusthema’s van de Rotary. Onderweg wordt er geld opgehaald voor verschillende internationale en lokale goede doelen. De focus van Zaanse Rotaryclubs ligt op het thema Gezondheid en Preventie van ziekten. Het Zaans Gezonde Tochie van 4 februari sluit dus perfect aan op dit thema.

Internationale organisatie

De Rotary is een internationale maatschappelijke organisatie in meer dan 200 landen. De leden zetten zich vrijwillig in om vanuit een gedeelde passie en betrokkenheid het welzijn van mensen overal in de wereld te verbeteren. Samen met andere clubs realiseren Rotarians lokale en internationale projecten om de grootste uitdagingen in deze tijd aan te pakken.

Kijk voor 100 jaar Rotary Nederland op https://www.rotary.nl/100