Géén ‘saaie sokkenactie’; liefdevolle Valentijnsactie voor Kledingbank Zaanstad

Algemeen
Lonneke Kroon van de Kledingbank Zaanstad (links) en wethouder René Tuijn die het eerste paar Zaanse sokken doneert in de Zaanstore. In het midden storemanager Miranda Nijman.
Lonneke Kroon van de Kledingbank Zaanstad (links) en wethouder René Tuijn die het eerste paar Zaanse sokken doneert in de Zaanstore. In het midden storemanager Miranda Nijman. (Foto: Terence Loos)

ZAANSTREEK - Geen actiekorting in de Zaanstore tijdens Valentijn, maar een liefdevolle weggeefactie. Voor elk verkocht paar Zaanse sokken, doneert de Zaanstore één paar sokken aan Kledingbank Zaanstad. Een mooi gebaar voor de gezinnen in onze streek die wel wat extra warmte kunnen gebruiken.

Wethouder René Tuijn doneert eerste paar Zaanse sokken in Zaanstore

Op 25 januari heeft Wethouder René Tuijn (onder meer armoedebestrijding) een paar Zaanse sokken aangeschaft in de Zaanstore, te vinden op het Stadhuisplein 96. Daarna had hij de eer had als eerste het tweede paar sokken in de doorzichtige doneerkoker te deponeren. De wens is dat vele Zaankanters en bezoekers zijn voorbeeld volgen.

Moeilijke (en koude) tijden

Storemanager Miranda Nijman: “Delen is lief(de) en daar is het rond Valentijnsdag toch allemaal om te doen. In deze tijd staan veel Zaanse gezinnen letterlijk en figuurlijk in de kou, het zijn voor velen moeilijke tijden. Om die reden lijkt het ons een mooi gebaar om geen kortingsactie te hanteren, maar om iets weg te geven aan mensen die het nodig hebben.”

Lonneke Kroon, Kledingbank Zaanstad: “Kledingbank Zaanstad heeft het nog nooit zo druk gehad. Er zijn veel gezinnen die niet meer kunnen rondkomen. Tweedehands sokken en ondergoed nemen we niet in, deze moeten nieuw zijn. Dus dit is een hele goede actie voor onze doelgroep.”

De Valentijndoneeractie van de Zaanstore loopt van 1 tot en met 14 februari 2023 en is ook van toepassing bij webbestellingen via www.zaanstore.nl. Eén paar sokken kost € 3.95,= Doet u ook mee?

Koop een paar en help elkaar! (de winter door)