Extra subsidie voor verduurzamen bedrijventerreinen

Algemeen
Wie een bedrijf heeft op de Achtersluispolder kan een aanvraag doen voor subsidie om te verduurzamen.
Wie een bedrijf heeft op de Achtersluispolder kan een aanvraag doen voor subsidie om te verduurzamen. (Foto: Dirk Karten)

ZAANSTAD - De gemeente Zaanstad biedt een nieuwe subsidie voor het verduurzamen van de bedrijventerreinen Noorderveld-Molletjesveer, Westerspoor en Achtersluispolder. Het geld is bestemd voor zonnepanelen en het plaatsen van laadpalen en opslagbatterijen.

Wethouder René Tuijn (duurzaamheid): “In Zaanstad werken we met veel partijen aan de energietransitie. Ons doel is minder energieverbruik en meer duurzame energiebronnen. Ook bedrijven en bedrijfspanden spelen daarin een belangrijke rol. Met dit extra geld, kunnen we extra snel, extra stappen zetten.”

Mede mogelijk gemaakt

De subsidie wordt mede mogelijk gemaakt door de provinciale regeling ‘HIRB Herstructurering en Intelligent Ruimtegebruik Bedrijventerreinen’. In totaal is € 50.000 per gebied beschikbaar. De bijdragen worden toegekend op volgorde van ontvangst, totdat het budget op is.

Aanvragende bedrijven kunnen begeleid worden door SAENZ U.A. en OVZZ (ondernemersvereniging Zaanstad Zuid) bij collectieve aanvragen. Bedrijven mogen ook zelf individueel aanvragen.