Stembus voor Zaanse Top500 per 1 februari geopend

Algemeen
Het team dat voorgaande jaren de Zaanse top500 organiseerde.
Het team dat voorgaande jaren de Zaanse top500 organiseerde. (Foto: Tessa Meijer)

ZAANSTREEK - De stembus voor de Zaanse Top500 wordt per 1 februari geopend op www.zaansetop500.nl. Muziekliefhebbers kunnen dan hun stem uitbrengen op hun favoriete artiesten in een plek in de Top500-lijst verdienen.

De Zaanse Top500 wordt van vrijdag 17 maart vanaf 10.00 uur tot en met zondag 19 maart 22.00 uur uitgezonden op de genoemde website. Voormalige DJ’s van Zaanradio gaan vervolgens de 500 mooiste muzieknummers uitzenden in beeld én geluid. Omdat Zaanradio geen eigen studio meer heeft doen zij dat dit keer vanuit De Kwaker in Westzaan. Die wordt speciaal omgedoopt tot ‘Zaanse Top500’-café met gratis toegang. 

Slimme stemmodule

De top-500 lijst wordt uiteindelijk samengesteld uit alle ingezonden stemformulieren. Alle Zaankanters kunnen meedoen via een speciaal hiervoor ontworpen stemmodule. Deze is te bereiken via www.zaansetop500.nl. Stemmen kan de hele maand februari. De stemmodule bevat een database met alle hits vanaf 1956 tot heden die in de Top40 hebben gestaan, dus niet alleen van Zaanse artiesten. De database is aangevuld met nummers van lokale Zaanse artiesten en bands die de Top40 niet hebben gehaald. Omdat er heel veel keuze is biedt de stemmodule de mogelijkheid om snel en gemakkelijk te zoeken op (een deel van de) artiestnaam of titelsong. Mocht je een specifiek nummer of artiest niet kunnen vinden, dan zijn er nog vijf vrije invoervelden die je hiervoor kunt gebruiken.

Live optredens

Op de uitzenddagen brengen Zaanse artiesten en bands een aantal nummers van hun eigen repertoire ten gehore en een nummer uit die Top500. Op deze manier krijgen nieuwe bands en artiesten de gelegenheid zichzelf in de kijker te spelen. Dit jaar wordt ook een leeshoek ingeruimd met tal van muziekboeken en popbladen uit vrijwel alle decennia. En heb je zaterdagavond 18 maart niets te doen, reserveer die dan voor ‘een voetjes van de vloer’-feest. Rond 22.00 uur (nadat het laatste nummer van die dag gedraaid is) volgt tot 01.00 uur een ouderwetse Dance Classics avond.

Nu al ‘in de stemming’ voor de stemming?

Wil je net - als de werkgroep - al in de stemming komen? Ga dan naar het streaming kanaal op www.zaansetop500.nl. Daar worden alle nummers afgespeeld die in de vorige twee edities in de Top500 hebben gestaan.