Op de bres voor behoud dorpsblad Het Lint in Assendelft

Algemeen
Christa Smit, actiemanager crowdfunding en redactielid Het Lint, op de bres voor het behoud van het dorpsblad.
Christa Smit, actiemanager crowdfunding en redactielid Het Lint, op de bres voor het behoud van het dorpsblad. (Foto: aangeleverd)

ASSENDELFT - Samen de schouders onder ‘Het Lint’: Assendelftse vrijwilligers halen alles uit de kast om hun dorpsmagazine Het Lint te redden. Zo is er een crowdfunding gestart via Voor je wijkie waardoor er dit jaar in ieder geval drie nummers kunnen verschijnen in het Zaanse lintdorp. 

Assendelftse vrijwilligers in de bres voor hun dorpsmagazine

De groep vrijwilligers die het gratis dorpsmagazine maakt zet zich nu in om Het Lint te redden. De uitgave zet zich sinds 2017 als ‘dorpskrant’ in Assendelft in de markt maar mist voldoende inkomen om door te gaan. Via www.voorjewijkie.nl vraagt de groep financiële steun aan de inwoners van Assendelft. Ieders bijdrage wordt verdubbeld door de gemeente Zaanstad tot een maximum van €10.000.

Actie duurt tot 5 februari

Op dit moment staat de teller op €8.200. Tot 5 februari kunnen inwoners en organisaties de actie steunen via de actiepagina www.voorjewijkie.nl/hetlint. Rechtstreeks doneren kan ook via bankrekeningnummer NL06 RABO 0142 7841 41 t.n.v. Stichting de SMD Zaandam. Of contant geld te geven in de donatiebox van Het Lint bij supermarkt Plus in Assendelft-centrum. Als het streefbedrag van €10.000 wordt gehaald kan in 2023 Het Lint drie keer worden gemaakt en uitgegeven.

Sponsoren gezocht

Om Het Lint blijvend uit te laten komen zijn sponsoren nodig: maatschappelijke partners, commerciële bedrijven en organisaties die Het Lint een warm hart toe dragen. Er zijn al diverse organisaties die zich hebben verbonden aan Het Lint, zoals Sociaal Wijkteam Assendelft-Westzaan, de wijkmanager, Zorgvilla Bestevaer. Wie volgt?

In het blad staan kleurrijke verhalen en activiteiten in Assendelft.