Geslaagde workshop smartphone/tablet in Sociale Winkeltje Saendelft

Algemeen
Samen de uitgebreide wereld van de smartphone en tablet verkennen.
Samen de uitgebreide wereld van de smartphone en tablet verkennen. (Foto: aangeleverd)

ASSENDELFT - In het Sociale Winkeltje, Kaaikhof 7 (Saendelft), vond maandag 30 januari de workshop smartphone/tablet verkennen voor ouderen plaats. “Het was weer een groot succes. Eerder deze maand is er ook een cursus geweest waar veel belangstelling voor was”, licht vrijwilliger Ton de Kleijn toe.

Drie of vier leerlingen van het TRIAS uit Krommenie hebben een aantal ouderen wegwijs gemaakt in het gebruik van hun iPad – iPhone of Android telefoon of tablet. Marion, vrijwilliger bij het Sociale Winkeltje, is de initiatiefneemster van dit project. Zij heeft contact gezocht met het TRIAS of er mogelijkheden waren om dit in het leerproces op te nemen. Het TRIAS zag mogelijkheden en heeft samen met een aantal leerlingen van de mavo richting Zorg & Welzijn een programma samengesteld. De leerlingen hebben het programma ontwikkeld en voor de ouderen een duidelijke handleiding meegegeven hoe om te gaan met hun smartphone of tablet. 

“Het ligt zeker in de bedoeling om hiermee door te gaan. Zodra er weer een mogelijkheid is zal het Sociale Winkeltje hieraan bekendheid geven via onder meer Facebook, Nextdoor en het Zaans Stadsblad”, aldus Ton.

Inloopplek

Het Sociale Winkeltje is een gezellige en informatieve inloopplek voor persoonlijke vragen en inbrengen van ideeën voor de wijk. Er is een zwerfboekenkast voor kinderen maar ook voor volwassenen. Ook zijn er tal van activiteiten voor volwassenen en ouderen. Het is een initiatief van wijkbewoners en diverse organisaties in samenwerking met Sociaal Wijkteam Assendelft|Westzaan en de wijkmanager van Assendelft. 

Het winkeltje is midden in het winkelcentrum De Saen en geopend op maandagochtend, dinsdag, woensdag, donderdagochtend, vrijdag en incidenteel op zaterdag. Loop eens binnen of mail hetsocialewinkeltje@gmail.com. Zie alle activiteiten op de Facebook pagina van Het Sociale Winkeltje.

De jeugd legt de vele mogelijkheden van de smarthpone uit.