‘Bestuur Monet atelier bespreekt ons idee over inzet Zaanferry’

Algemeen
Vader Hans van Rheenen had het idee om toeristen bij het Monet atelier met de Zaanferry richting Zaanse Schans te vervoeren en weer terug. Hoe Zaans wil je het hebben?
Vader Hans van Rheenen had het idee om toeristen bij het Monet atelier met de Zaanferry richting Zaanse Schans te vervoeren en weer terug. Hoe Zaans wil je het hebben? (Foto: Dirk Karten)

ZAANSTAD – Het artikel over vader en zoon Van Rheenen en hun frisse blik op de Zaanstreek (‘Je ziet het DNA van Zaanstad op elke straathoek’) heeft ook een aantal reacties opgeleverd die hout kunnen snijden laat Hans van Rheenen aan de redactie van het Zaans Stadsblad weten.

Zo werd zijn zoon Björn benaderd door het bureau van één van de bekendste Zaanse architecten met de vraag ‘of het niet tijd werd voor àlle Zaanse architecten om aan tafel te gaan zitten bij de gemeente’. Een vastgoedinvesteerder heeft Björn om raad gevraagd hoe hij nog in Zaanstad kan beleggen en of de stilstand van uitgave van bouwvergunningen niet schadelijk is voor de stad/regio.

“Het is overigens een feit, dat er meer investeringskapitaal is dan bouwplekken. Met andere woorden: de stroom investeerders droogt uit omdat de gemeente geen capaciteit meer heeft en investeerders als ook actieve architecten en ontwikkelaars gaan mogelijk elders op zoek”, licht Hans toe. Björn heeft de vraag om samenwerking bij een project in Krommenie afgewezen om de redenen die hij in het interview had aangegeven. 

Hans is actief benaderd door de wijkmanager Zaandam-Zuid voor een gesprek. “De city-marketeer Zaans.nl heeft overigens niet gereageerd, in tegenstelling tot het Atelier Monet. De in het artikel voorgestelde boottocht vanaf de Beatrixbrug naar de Zaanse Schans en terug zal met het bestuur worden besproken. “Dit geheel in het voordeel van het Zaanse centrum en de op de route liggende winkeliers/horeca.”

Dat nieuwe initiatieven soms wél worden opgepakt en goede ideeën vleugels krijgen blijkt maar weer eens als je het in het weekblad publiceert!