Dubbel Zaanse korfbalverlies

(Foto: Eyecons/KK)

STREEK - De finale van de Kenonz Korfbal League, het korfbalfeest van het jaar, is al zo goed als uitverkocht. Of er zaterdag 15 april sprake is van Zaanse inbreng is de grote vraag. In ronde 11 van de actuele competitie moesten GG/RMcD Huis Emma en KZ/Thermo4 hun meerdere erkennen in de tegenstander. Voor de Wormers niet geheel onverwacht, voor de Koogers een lelijke tegenvaller.

Als je, zoals GG/RMcD Huis Emma, grootmacht Fortuna/Delta Logistiek op bezoek krijgt hoop je er het beste van te kunnen maken, maar is verliezen geen schande.

In de wetenschap dat trainer Daniel Harmzen volgend seizoen zijn ‘eigen’ TOP Sassenheim weer traint en met Kevin Dik in de basis opende Groen-Geel scherp tegen de landskampioen. Vroeg afbreken van de Delftse aanvallen was het credo. Pas bij de 6-7 via Mick Snel viel de eerste voorsprong voor Fortuna te noteren. Voor rust liep Fortuna uit naar een 13-18 stand.

Het derde kwart was aan twee kanten beneden niveau. Het kostte Fortuna desondanks niet veel moeite tot het eindsignaal de bovenliggende partij te blijven. De eindstand (24-30) zeker niet geflatteerd. Voor het publiek werd het geen moment een aantrekkelijk duel.

Komend weekeinde gaan de Wormers naar DVO/Transus dat uit 11 wedstrijden 15 punten heeft behaald en de derde plek inneemt op de ranglijst. Weederom een lastige klus voor de groengelen.

KZ/Thermo4 verslikt zich

Plek vier op de ranglijst was zondagmiddag de inzet van het duel tussen LDODK/Rinsma Modeplein en KZ/Thermo4. Bij aanvang kende KZ één punt voorsprong op LDODK.

Een wedstrijd die opvallend genoeg pas na vijf minuten de openingstreffer kende. Tot aan 4-4 gingen beide ploegen gelijk op, maar daarna kon LDODK uitlopen. In die fase miste Alwin Out op 7-5 een strafworp, waarna Femke Faber aan de andere kant het verschil naar drie tilde (8-5). Vlot daarna werd het 11-6 en dat noopte KZ-coach Tim Bakker een time-out te vragen. Marijn van den Goorbergh kwam in het veld tegenover Julian Frieswijk die al vier doelpunten achter zijn naam had staan.

Bij rust was het 16-10 en na driekwart wedstrijd was het duidelijk dat LDODK de punten in eigen huis zou gaan houden. De enige die aan Koogse zijde zijn niveau haalde was Matté Lipke, maar ook hij kon niet voorkomen dat de thuisploeg uitliep naar tien verschil. Een voor velen verrassend ruime, maar zeer belangrijke 28-19 zege voor LDODK dat de vierde plaats daarmee overnam van KZ.

Zaterdag moet KZ tegen KCC/CK Kozijnen (de nummer 8 op de ranglijst) de winst in eigen huis kunnen houden.