Achttienjarige La-Jada finalist ronde Miss Beauty of Noord-Holland

Algemeen
“Ik doe mijn uiterste best om te laten zien waarom ik Noord-Holland goed kan vertegenwoordigen tijdens de landelijke finale.”
“Ik doe mijn uiterste best om te laten zien waarom ik Noord-Holland goed kan vertegenwoordigen tijdens de landelijke finale.” (Foto: @longjoy_photography)

WORMERVEER – “Deelname aan de verkiezing Miss Beauty of the Netherlands past wel bij me. Ik ben graag bezig met beauty én kan gelijk zo aandacht vragen voor het goede doel”, vertelt La-Jada Zaandam. De achttienjarige La-Jada is al finalist van de ronde Miss Beauty of Noord-Holland. Als ze wint gaat ze door naar de finale en mag ze zich wellicht Miss Beauty of the Netherlands gaan noemen.

‘Ik dacht, waarom zou ik niet meedoen?’

De inwoonster uit Wormerveer mag dan jong zijn, ze is ook vastberaden haar doel te bereiken. Zo bleef ze bij onze redactie aan de bel trekken tot er een reactie kwam. Een prima voorbeeld van haar doorzettingsvermogen. Toen ze twee jaar geleden stage liep in een hotel ontmoette ze een collega die meedeed aan de verkiezing. Haar enthousiasme inspireerde onze streekgenote om zelf mee te gaan doen.

“Ik dacht waarom zou ik niet meedoen? Het is gewoon heel leuk. De verkiezing is een fantastisch traject en heeft een prachtige organisatie. Ik doe mijn uiterste best om te laten zien waarom ik Noord-Holland goed kan vertegenwoordigen tijdens de landelijke finale”, vertelt La-Jada die in haar laatste schooljaar zit en door wil pakken met een HBO-opleiding. Haar droombaan: stewardess worden.

Goede doel

Als deelneemster van Miss Beauty of Noord-Holland draait het niet alleen om uiterlijk maar ook zeker om je innerlijk licht La-Jada toe. “Zo zetten wij als finalisten ons in voor de Linda Foundation. Die organisatie wil meer begrip en vooral positieve actie creëren voor gezinnen met kinderen in Nederland die het financieel zwaar hebben.”

Het blijf niet alleen bij woorden want La-Jada gaat bij de Stichting Sociaal cultureel centrum Wormerland, locatie Faunastraat 62 in Wormer, leuke zaken organiseren voor het goede doel. Zo is er op 4 maart van 11.00 tot 12.00 uur dansen voor kinderen van vijf tot zeven jaar en kan de jeugd tussen acht en twaalf jaar aansluitend van 12.30 tot 13.30 uur TikTok dansjes instuderen.

“Ook geef ik woensdag 1 maart een filmavond. Dan is De Gelaarsde Kat 2 vanaf 19.00 uur te zien voor de jeugd van tien plus. Deelname kost 3,- euro en de opbrengst gaat volledig naar de Linda Foundation”, licht La-Jada toe. Wel graag even aanmelden via activiteitenvoorlinda@hotmail.com

‘Wees lief voor elkaar’

Als miss wil ze bovendien graag aan de wereld meegeven dat we meer moeten doen aan klimaatverandering en elkaar daarin stimuleren. “Velen zijn er niet van bewust hoe hard de aarde ons allemaal nodig heeft. Een ieder kan een steentje bijdragen als het gaat om het beschermen van onze aarde. Denk hierbij aan het voorkomen van plastic in de oceaan en ontbossing. Naar mijn mening hebben we elkaar allemaal even hard nodig. Wees lief voor elkaar. Moedig elkaar aan. We zullen het samen moeten doen om onze aarde te beschermen”, aldus haar boodschap.

Finale

La-Jada moet het in de ronde Miss Beauty of Noord-Holland opnemen tegen zeventien andere deelneemsters uit onze provincie. Op 12 maart is de finale en mag ze zich wellicht Nederlands mooiste noemen. En hoe groot schat ze haar kans in om te winnen? “Best hoog!”, besluit ze zelfverzekerd.

Stemmen kan via een sms naar 3010 Poll noordholland la-jada. Let op: een bericht kost 1,10 euro.

Als deelneemster van Miss Beauty of Noord-Holland draait het niet alleen om uiterlijk maar ook zeker om je innerlijk licht La-Jada toe.