Zaanse kraker eenvoudige prooi KZ

Groen Geel opende goed, maar kon dat niet vasthouden
Groen Geel opende goed, maar kon dat niet vasthouden (Foto: Eyecons/KK)

WORMER - Voorafgaand aan de Zaanse korfbalderby tussen GG/RMcD Huis Emma en KZ/Thermo4U ging het vooral over het feit dat Daniel Harmzen een dag eerder te kennen had gegeven per direct zijn taken als hoofdtrainer neer te leggen. De oplossing werd gevonden in de eigen Wormer gelederen. Dico Dik werd toegevoegd aan de staf van Groen-Geel om het seizoen af te maken.

Voor beide ploegen stond er veel op het spel. KZ kon zich – met het oog op de strijd om plek vier – geen puntverlies veroorloven, maar ook bij Groen Geel waren de punten nodig in de strijd tegen degradatie.

De thuisploeg kon geen moment imponeren. Bij rust was het verschil al opgelopen naar zes goals: 6-12. Vroeg in de tweede helft probeerde de staf van Groen-Geel wat te forceren door Kevin Dik en Thomas Schagen van vak te laten wisselen. In het derde kwart had KZ het lastig, met name aanvallend. Er werd hard gewerkt door beide ploegen en er werden stevige duels uitgevochten.

Aan vechtlust geen gebrek, zelfs de nodige irritatie maar dat kon de bezoekers er niet van weerhouden verder uit te lopen naar 9-16 halverwege de tweede helft. Groen-Geel knokte zich nog terug tot 12-16. De 13-20 van Marjolijn Schenk, met nog vijf minuten te gaan was echter de beslissing. Voor KZ werd deze zaterdag afgesloten met de 16-23 winst en belangrijke punten om de aansluiting bij de top-vier te behouden waar de Wormers hoognodig punten moeten gaan scoren om komend seizoen ook Leagueploeg te blijven.

Komend weekeinde zal KZ (nr 5 met 13-16) zaterdag de afgetekende koploper PKC (23 punten uit 13 wedstrijden) ontvangen in het Topsportcentrum aan de Wezelstraat waar Groen Geel (nr 9) zondag in Friesland op bezoek gaat bij het op de vierde plaats staande LDODK (13-17).