Geslaagde actiedag op CBS De Evenaar ten bate van Giro 555

Algemeen
Mooi resultaat voor Giro 555: maar liefst  €4610,20.
Mooi resultaat voor Giro 555: maar liefst €4610,20. (Foto: aangeleverd)

KROMMENIE – Scholieren en docenten van CBS De Evenaar, Jupiterstraat 139 in Krommenie hielden donderdag 23 februari een actiedag met als doel geld op te halen voor Giro 55 ten bate van de slachtoffers van de aardbevingsramp in Syrië en Turkije. De dag was een enorm succes aldus Robert Pouw, leerkracht groep 8.

“In de ochtend was er een koffiecorner waar ouders en buurtgenoten een heerlijk kopje koffie konden drinken. Uiteraard met zelfgebakken koekjes en brownies. Ook werden er deze versnaperingen en sieraden verkocht. Waarbij laatstgenoemd waren gemaakt door de kleuters. Buiten was er een fietswasstraat ingericht waar ouders en kinderen hun fietsen tot in de puntjes blinkend schoon hebben laten wassen.”

Sponsorloop

Om 11.15 uur was er een sponsorloop waarbij leerlingen rondes van 400 meter moesten afleggen. De kleuters deden hun rondjes op het schoolplein. Na de sponsorloop werd er door de bovenbouw een heuse lunchroom geopend. 

“Inclusief heerlijke zelfgemaakte soepen, broodjes gezond, wraps, tosti’s en smoothies die op het menu stonden. De school zat bomvol en de kinderen liepen het vuur uit de sloffen om alle bestellingen goed te kunnen serveren. Al met al een prachtige dag met een geweldige opbrengst. De totale opbrengst voor Giro 555 is €4610,20.”

Een schone fiets voor vijftig cent, ludiek idee om geld in te zamelen voor het goede doel.
Sponsorloop.
Van alles te koop
Afbeelding
Ook de peuters deden hun best op de sponsorloop.
Lopen maar!
Afbeelding
Afbeelding
Geweldige opbrengst.
Drukte in de lokalen.