Kroonjaar voor Zaanstreek/Waterland Alzheimer Nederland

Algemeen
Thema van de aankomende Alzheimer cafés is 'gedragsverandering bij dementie'.
Thema van de aankomende Alzheimer cafés is 'gedragsverandering bij dementie'. (Foto: aangeleverd)

ZAANSTREEK - Het nieuwe bestuur van Alzheimer Nederland regio Zaanstreek/ Waterland is alweer een jaar actief. De beide Alzheimer cafés zijn na de corona weer goed van start gegaan. Niet in de laatste plaats door de inzet van de vrijwilligers. Ook de warme contacten met zorg- en welzijnsorganisaties zit in de lift. 

“En dat is mooi want in samenwerking kun je veel meer bereiken”, laat het bestuur weten. “Dit jaar willen we zo nu en dan extra uitpakken want de afdeling Zaanstreek/ Waterland bestaat 25 jaar. En waar kan dat beter dan bij de beide Alzheimer cafés van Purmerend en Zaanstad?”

Het thema van de aankomende cafés is ‘gedragsverandering bij dementie’. Een onderwerp waar vele mensen met dementie en hun mantelzorgers om hebben gevraagd. Barbara Oppelaar, eigenaar van Ervarea, geeft dit thema inhoud. De kracht van Ervarea ligt in een interactieve en speelse manier van improvisatietheater. Barbara wisselt informatie over gedragsverandering af met improvisatietheater.

De kennis gaat leven door herkenbare voorbeelden en de interactieve manier waarop zij dit met een dosis humor brengt. Iedereen uit de regio Zaanstreek/Waterland is van harte welkom, in het bijzonder mensen met dementie en hun naasten. Maar ook zorg- en welzijnsprofessionals, vrijwilligers en andere belangstellenden. Meer informatie: www.alzheimer-nederland.nl/regios/zaanstreekwaterland