Indy Stolp uit Zaandam mooiste Miss Teen van Noord-Holland

Algemeen
Indy Stolp, Miss Teen Beauty of Noord Holland.
Indy Stolp, Miss Teen Beauty of Noord Holland. (Foto: aangeleverd)

ZAANDAM – “Ik had het niet verwacht, maar vind het geweldig om Miss Teen Beauty of Noord Holland te zijn geworden”, zegt Indy Stolp (17) uit Zaandam. Afgelopen zondag mocht ze de kroon opzetten als mooiste van onze provincie. Daarom mag ze Noord Holland vertegenwoordigen bij de Nederlandse Miss beauty verkiezingen 2023. Die vinden in juli plaats.

Voor Indy was haar deelname aan een missverkiezing een nieuwe ervaring. “Ik heb niet vaker meegedaan, maar het was een fantastische ervaring. Een superleuk traject. Ook de sfeer onder elkaar is erg leuk.”

Kansen

Voor de landelijke verkiezing moet ze het opnemen tegen elf andere finalisten in haar categorie. Elke provincie heeft een Miss Teen. Hoe schat ze haar kansen in?

“Ik weet wel wie de finalisten zijn. Of ik ga winnen? Ik laat het op mij afkomen. Iedereen is heel sterk.”

Goede doel

Los van een mooi uiterlijk speelt de inzet voor goede doelen mee om hoge ogen te gooien. Zo steunt de organisatie voor het zesde jaar de LINDA.Foundation. De stichting helpt ouders met kinderen die in financiële nood verkeren. Samen met zoveel mogelijk donateurs willen ze meer begrip en vooral positieve actie creëren voor gezinnen met kinderen in Nederland die het financieel zwaar hebben. Dat het dus niet alleen om bijzondere mooie kandidaten gaat blijkt uit de opbrengst van vorig jaar voor dit goede doel: 115,943 euro.

Het Vergeten Kind

De kandidaten moeten ook lokale activiteiten ontwikkelen om punten te halen. Zo koos Indy als goede doel Het Vergeten Kind. Deze organisatie zet zich in voor de 100.000 kinderen die in onveilige of onleefbare thuissituaties leven. Het Vergeten Kind maakt zich hard voor betere jeugdzorg en de mogelijkheid dat kwetsbare kinderen weer ‘gewoon’ kind kunnen zijn.

Door je stem uit te brengen op Indy, steun je gelijk de goede doelen. 

Kijk voor meer informatie op haar Instagram pagina: indyestelle_ Of kijk op missbeautynetherlands.com/noord-holland/