Finalisten OVNH 2023 bekend! Deze top 30 strijdt om titel ‘Beste Onderneming van Noord-Holland’

Algemeen
Welke bedrijven gaan er dit jaar met de winst vandoor?
Welke bedrijven gaan er dit jaar met de winst vandoor? (Foto: OVNH)

REGIO - Welke ondernemingen mogen zich de Beste Ondernemingen van Noord-Holland van 2023 noemen? Dat wordt tijdens de grote finale van de Ondernemingsverkiezing Noord-Holland (OVNH) op 17 mei 2023 duidelijk. De finalisten zijn inmiddels bekend!

OVNH 2023: 3 categorieën

De 16e editie van dé Ondernemingsverkiezing van Noord-Holland - de OVNH - is in volle gang. Op vrijdag 24 maart zijn de 30 finalisten bekendgemaakt door de jury, in totaal 10 per categorie: MKB, Grootbedrijf en De Belofte (prijs voor startende ondernemers).

De finale vindt dit jaar op woensdag 17 mei plaats in de Phil in Haarlem. Volg alle ontwikkelingen tijdens de finale die avond via Rodi.nl!

De finalisten volgens de OVNH-jury

In de jury zitten dit jaar naast gedeputeerde van de provincie Noord-Holland Ilse Zaal ook vertegenwoordigers van verkiezingspartners RSM, Randstad, ABN-AMRO en Nationale Nederlanden en Labré Advocaten.  

Dit zijn - per categorie -  de top 10 ondernemingen die strijden om de titel Beste Onderneming van Noord-Holland 2023:

De Belofte

MKB

Grootbedrijf

Campr B.V.

Adver-Online

Burg Groep

Clappform

BARTS

Colliers Nederland

Cupola XS

Co van der Horst

GorterGroup

Exegi Cleaning Solutions

Greener Power Solutions

Henri Willig

Instock

Innovation Booster

Hotel Zuiderduin

Langedijker Uitje

Loveli

Klomp B.V.

Karma Kebab

Marie-Stella-Maris

Koen Pack HK B.V.

Mokumono

Redak Service & Maintenance

Koninklijke Fabrieken Posthumus B.V.

Pasha de Cacao

Solar Sedum

Overdie Metals B.V.

Soft Revolt

The Good Roll

Tuincentrum De Boet

Belangrijke maatschappelijke rol

“De ondernemingen die zich jaarlijks aanmelden zijn enorm belangrijk voor de provincie”, vertelt Zaal. “Ze zorgen voor de economische groei van Noord-Holland, maar vervullen ook een belangrijke maatschappelijke rol. Zo ook TommyTomato, winnaar van De Belofte in 2022. Dit bedrijf zorgt sinds 2020 voor warme, vegetarische lunches op basisscholen. Of Marcel’s Green Soap, het bedrijf dat zich bezighoudt met verduurzaming van schoonmaakmiddelen en het productieproces dat hieraan gekoppeld is. De OVNH geeft organisaties met innovatieve en sociale ideeën een podium.”

Extra media-aandacht en breder netwerk

Win je als bedrijf, dan ga je niet alleen met de titel Beste Onderneming van 2023 naar huis. Zaal: “Los van de eeuwige roem en een mooi prijzenpakket levert het winnen van de OVNH zoveel meer op: van een breder netwerk tot jezelf in de markt zetten als fijne werkgever.” Ook kan het nog voor extra media-aandacht zorgen, zo vertelde Drystack - winnaar in de categorie MKB-Klein - al eerder aan Rodi Media. “We kregen zelfs verzoeken vanuit Australië”, aldus oprichter Dennis Deen destijds. 

Meer OVNH-nieuws? Dat lees je natuurlijk als eerst op Rodi.nl!