Gratis menstruatieproducten bij Kledingbank Zaanstad

Algemeen
Klanten van de Kledingbank Zaanstad vinden er ook schoenen en mutsen.
Klanten van de Kledingbank Zaanstad vinden er ook schoenen en mutsen. (Archieffoto: Dirk Karten)

WORMERVEER - Vanaf dinsdag 4 april kunnen meisjes en vrouwen gratis menstruatieproducten halen bij Kledingbank Zaanstad, Inzet 108 in Wormerveer. Zij is dan een van de ruim vijftienhonderd distributiepunten van het Armoedefonds. Het maandverband, de tampons en menstruatiecups zijn te vinden in een speciale kast in de Kledingbank. De inhoud van de kast is beschikbaar voor iedere vrouw. Zij hoeven geen klant van de Kledingbank te zijn.

De kast is toegankelijk tijdens de openingsuren. De openingstijden zijn: van dinsdag tot en met zaterdag van 9.00 tot 14.00 uur. Adres: Inzet 108, 1521 NK Wormerveer

Het Armoedefonds

Het Armoedefonds is deze actie begonnen, omdat één op de tien meisjes en vrouwen in armoede leven en soms geen geld hebben om menstruatieproducten te kopen. Dit probleem is alleen maar groter geworden door de prijsstijgingen. Het Armoedefonds stelt daarom gratis menstruatieproducten beschikbaar via lokale hulporganisaties en andere laagdrempelige locaties. Het aanbod stelt vrouwen in staat om een product te kiezen dat bij hen past en dat zij comfortabel vinden. Met de ruim vijftienhonderd menstruatie uitgiftepunten) bereikt het Armoedefonds zo’n 191.000 vrouwen in heel Nederland.