2083 pakken koffie voor Voedselbank Zaanstreek

Algemeen
Op de foto v.l.n.r. Gé Betjes (Lionsclub De Banne), medewerkers Voedselbank, Hans Brinkhuis (Voorzitter Voedselbank), Gerrit Aafjes (Lionsclub De Banne).
Op de foto v.l.n.r. Gé Betjes (Lionsclub De Banne), medewerkers Voedselbank, Hans Brinkhuis (Voorzitter Voedselbank), Gerrit Aafjes (Lionsclub De Banne). (Foto: aangeleverd)

ZAANSTREEK - De actie met het inzamelen van Douw Egberts koffiepunten is een succes geworden. Lions club De Banne Zaanstreek kon een groot aantal pakken koffie overhandigen aan de medewerkers van de Voedselbank Zaanstreek.

In december en januari zijn er weer veel DE-punten ingezameld onder het motto: ‘Voor iedereen een bakkie’. En dat is ook dit jaar succesvol gebleken. De inzameldozen stonden in diverse supermarkten, waar consumenten hun punten in konden doen. De deelname was weer enorm groot: in totaal zijn in Zaanstad, Wormerland en Oostzaan 1.258.000 punten opgehaald. Dit heeft maar liefst 2.083 pakken koffie opgeleverd. Mede dankzij de medewerking van een groot aantal supermarkten was deze actie zeer geslaagd. 

Klein gebaar, groot geluk

Het blijkt dat er bij veel mensen DE-punten ongebruikt in de keukenlade liggen. De punten doneren aan de Voedselbank is dan een geweldige keuze. Het zijn moeilijke tijden voor veel mensen, hoge energieprijzen en stijgende kosten van de boodschappen etc. Veel gezinnen leven onder de armoedegrens. Gelukkig worden veel van hen wekelijks ondersteund door een voedselpakket van de Voedselbank. Koffie is daarbij een zeer welkom en ook luxe artikel.

Hopelijk doen deze supermarkten in december 2023 weer mee met deze actie. Hulde aan alle medewerkers van de supermarkten! En niet te vergeten al die mensen die de moeite hebben genomen om de DE-punten in te leveren, alsook iedereen die urenlang alle punten heeft geteld. Het was een enorme klus, maar ook hiervoor geldt: vele handen maken licht werk.