Stichting Vrijwilligersvervoer Zaanstreek zoekt vrijwilligers

Algemeen
De stichting Vrijwilligersvervoer Zaanstreek vervoert jaarlijks ongeveer 6500 passagiers en zoekt uitbreiding.
De stichting Vrijwilligersvervoer Zaanstreek vervoert jaarlijks ongeveer 6500 passagiers en zoekt uitbreiding. (Foto: aangeleverd)

ZAANSTREEK - De Stichting Vrijwilligersvervoer Zaanstreek en omstreken mag zich gelukkig prijzen te beschikken over een ICT-man, twee wagenparkbeheerders, veertien mensen op kantoor waaronder planners en zo’n veertig chauffeurs die zeven dagen per week met zes (rolstoel)bussen jaarlijks ongeveer 6500 passagiers vervoeren. En dit alles door alleen maar vrijwilligers. De stichting zoekt nu uitbreiding met chauffeurs en planners.

De stichting vervoert mensen die vanwege hun beperking geen gebruik kunnen maken van het openbaar vervoer. De bestemmingen zijn heel divers: een bezoek aan een ziekenhuis, de huisarts, naar de dagbesteding, het wijkcentrum (buurthuis), maar ook naar de kerk, een uitvaart, het theater, een concert, een sportevenement en voor een familiebezoek.

Efficiënt

“We vervoeren onze passagiers één op één, eventueel met een begeleider. Daardoor kunnen we heel efficiënt en op tijd rijden. Mensen zitten nooit onnodig lang in de bus. En als bijvoorbeeld een controlebezoek aan het ziekenhuis niet langer dan een uur duurt, blijven we daar op de klant wachten. We bieden onze klanten dus als het ware een privé chauffeur. Van de klant wordt alleen gevraagd om een rit liefst een week van te voren aan te vragen zodat wij de tijd hebben om de juiste chauffeur voor die rit te vragen. Ons kantoor is elke werkdag bemand tussen 13.30 en 16.30 op telefoon 06-20903565”, laat het stichtingsbestuur weten. 

Ook voor uitjes

Tevens verzorgt Vrijwilligersvervoer Zaanstreek voor verschillende verzorgingstehuizen het dagelijks vervoer van en naar de dagbesteding. Dit zijn vaste ritten waarvoor chauffeurs ook kunnen kiezen. Een andere vorm van vervoer kent de Stichting door met groepen mensen leuke uitjes te maken. Veel tehuizen en organisaties voor ouderen maken daar al gebruik van door bijvoorbeeld een dagje Artis, een visje eten in de haven van IJmuiden, langs de bollen, naar tuincentra enzovoort. De groep bedenkt en regelt zelf de bestemming en de restaurants voor een eventuele stop onderweg. Er kunnen acht personen tegelijk mee en als een groep groter is, gaan we met meer bussen. Het doel is om alle mensen mee te laten doen aan de leuke activiteiten en ze niet thuis te laten zitten.

Ook als vrijwilliger aan de slag?

Uitbreiding met chauffeurs en planners blijft gewenst. Want hoewel de vrijwilligers met veel plezier werken, ook zij willen wel eens op vakantie bijvoorbeeld. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Gerard Kortekaas, telefoon 06-5124 6001.