Zaankanters Kevin en Milan lanceren EP op Spotify met hun band Impulsix

Cultuur

ZAANSTREEK - Gitarist Kevin van Reenen uit Wormer en drummer Milan Massar uit Assendelft (allebei 22) studeerden afgelopen week af aan de Nederlands Pop Academie in Utrecht. Komende donderdag wacht een nieuw hoogtepunt als de EP van hun band Impulsix op Spotify gelanceerd wordt.

Ingezonden

De term EP staat voor Extended Play; de release bevat meer tracks dan een single (waar vaak twee à drie nummers op staan), maar te weinig om een album (of LP) te mogen noemen. Met zanger Ingmar Visbeen, toetsenist Sander Boxtart en bassist Wijnand Oudshoorn zijn ze in het eerste jaar van hun opleiding de band Impulsix begonnen. Samen hebben ze hard gewerkt om hun eigen stijl te ontwikkelen. De muzikanten brengen muziekstijlen samen die haast niet te combineren lijken, maar in de praktijk energie en plezier opleveren, aldus de mannen. Er wordt onder andere een dosis Surfy Alt-rock en een vleugje Ska gemixt.

Afgelopen zomer 2020 waren ze er klaar voor om met optredens op festivals echt aan de weg te gaan timmeren. Door corona kwam daar een dikke streep door. In plaats daarvan kwamen ze als band maar af en toe samen. Het schrijven en ontwikkelen van nieuw materiaal gebeurde veelal op grote afstand, ook in verband met de kwetsbare gezondheid van de moeder van een van de bandleden waarmee ze geen risico wilde nemen. 

De mannen lieten zich niet uit het veld slaan, en wisten via een zogenaamd ‘excellentietraject’ van hun opleiding een bedrag van EUR 2500 te winnen om te besteden aan het professioneel produceren van muziek in een opnamestudio. Het resultaat daarvan is de EP die aanstaande donderdag op Spotify gelanceerd wordt. Ze staan te trappelen om nu vol aan hun doorbraak te werken.