Monet in Zaandam

Cultuur
'En plein air'.
'En plein air'. (Foto: aangeleverd)

ZAANDAM - In 1871 bracht Claude Monet een bezoek aan Zaandam. Hij liet zich inspireren door de Zaanse huisjes en molens, het veenweidelandschap en de boten op de Zaan, en maakte in die periode wel 25 schilderijen. ‘Stichting Monet in Zaandam’ streeft er dan ook naar om ‘Monet op de kaart te zetten van Zaandam’ en ‘Zaandam op de kaart te zetten van Monet’. In juni organiseren ze maar liefst drie activiteiten.

Expositie

Elke maand is er een andere expositie te zien in het kantoor van het MonetAtelier. De expositie wordt gevuld door vrijwilligers van de Stichting Monet in Zaandam (of hun familie) met allen een passie voor Monet. De hele maand juni exposeert vrijwilligster Ursulien van Berge - Bakkum in het kantoor van het MonetAtelier met ‘De boten van Ursulien’.

‘En plein air’

Op 2 juni 1871 kwam Claude Monet met zijn gezin aan in Zaandam. Op 3 juni staan we met een ‘en plein air’ schilderevent stil bij dit verblijf. Wat Monet vier maanden deed, schilderen in de buitenlucht, gaan we voor één dag nadoen. Wil je meedoen? Aanmelden is niet verplicht, maar wel handig in verband met de hoeveelheid hapjes en drankjes. Het event begint om 10.00 uur in het MonetAtelier. Aanmelden kan via info@monetinzaandam.nl.

Wandeling

Marene Kok, gids aan de Zaan, organiseert op 24 juni een wandeling door Zaandam. Je kijkt door de oren van de kunstenaar naar de stad van nu. Je ziet waar de zee tegen de IJdijken aan klotste, loopt langs het Blauwe Huis (het lievelingsschilderij van Monet) en eindigt in het MonetAtelier waar alle Zaanse werken als replica zijn te zien. Aansluitend kan je een Monetje Maken in het MonetAtelier. 

Meer informatie

Meer informatie is de vinden op de website monetinzaandam.nl of stuur een mailtje naar info@monetinzaandam.nl.