Workshop bij de expositie Natuurlijk Natuur

Nieuws

WESTZAAN - Bij Kunstgalerie Staphorsius gaan zondag 10 november twee van de exposerende kunstenaars aan het werk. Ze geven tekst en uitleg over hun werkproces, wat hen inspireert en welke technieken en materialen er worden gebruikt.
Vakman en kunstenaar Jop van Driel gaat aan de slag met zijn vierdimensionale beelden, waar in- en doorheen kan worden gekeken. "Boetseren met hout", vertelt van Driel, waarbij hij de slag levert om het hout precies zo te vormen zoals hij dat zelf wil. Eenvoudig is dat niet, maar wel begrijpelijk: "een boom immers wil een boom zijn, en geen beeld".
Verder zal kunstenares An Luthart aan het werk zijn met haar realistische olieverfschilderijen van het Hollandse landschap. Luthart zal laten zien hoe haar werk wordt opgebouwd en hoe ze uiteindelijk de schoonheid van de natuur in haar werk wil vangen, waarbij ze zelf ook een eigen sfeer toevoegt.

De expositie is nog te bezichtigen tot en met 28 december. De expositie is van dinsdag tot en met zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur open. Op zondag 10 en 24 november, 8, 22 en 26 december van 13.00 tot 17.00 uur is de expositie ook open. Kunstgalerie en lijstenmakerij Staphorsius is gevestigd aan de J.J. Allanstraat 287b in Westzaan. Kijk voor meer informatie op de website: www.staphorsius.nl.