Inundatie van weilanden bij Fort Krommeniedijk

Nieuws

KROMMENIEDIJK - Het Hoogheemraadschap is woensdag 19 februari gestart met de inundatie van de weilanden bij Fort bij Krommeniedijk. Hiervoor is een speciaal inlaatwerk onder de Lagendijk gebouwd met een diameter van 30 cm. Op 19 februari stelde het Hoogheemraadschap deze inlaat in werking.
In de komende weken zullen de weilanden onder water komen te staan. Dit trekt elk jaar erg veel vogels aan en daarom worden op het hoogtepunt, 8 en 9 maart, de vogelkijkdagen georganiseerd. Honderden vogels strijken neer in de Uitgeesterbroekpolder. De smient en de goudplevier worden verwacht, samen met de eerste grutto’s en zo´n vijftig andere soorten. Vanaf Fort bij Krommeniedijk zijn de vele vogels goed te bekijken.
Zaterdag 8 en zondag 9 maart staan vrijwilligers van Landschap Noord-Holland en de Vogelbeschermingswacht Zaanstreek klaar om liefhebbers op het fort te ontvangen. Zij kunnen alles over de vogels vertellen. Medewerkers van Cameraland nemen hun telescopen, verrekijkers en camera´s mee. In het fortgebouw is er koffie of soep en ook een rondleiding door het monument behoort tot de mogelijkheden. Voor kinderen is een speurtocht beschikbaar.
Het Fort bij Krommeniedijk is op 8 en 9 maart open van 10:00 tot 16:00 uur. De toegang tot het terrein bedraagt € 2,- (kinderen tot 12 jaar en Beschermers van Landschap Noord-Holland gratis). Honden kunnen niet worden toegelaten. Het fort is te vinden aan de Lagendijk 22 in de gemeente Uitgeest, vlakbij Krommeniedijk. Kijk voor meer informatie op www.fortbijkrommeniedijk.nl.