Zesde Kalverpolderwandeltocht

Nieuws

ZAANDIJK - Voor de zesde keer wordt de Kalverpolderwandeltocht georganiseerd. Het is een wandeltocht door de natuur van de Kalverpolder langs beschermd dorpsgezicht van Oud-Zaandijk en over de Zaanse Schans. De wandeltocht is 16 augustus.
De tocht gaat door Oud-Zaandijk naar de Zaanse Schans met zijn unieke molenlandschap. Zowel in Oud-Zaandijk als op de Zaanse Schans is op de dag van de wandeltocht volop folklore. De tocht loopt verder langs en door het veenweidegebied van de Kalverpolder en de 17e eeuwse droogmakerijen van de Enge Wormer en Wijde Wormer.
De tocht wordt georganiseerd door Stichting Kalverpolder en Wandelsportvereniging De Laatste Loodjes. De volledige opbrengst gaat naar de Stichting en wordt gebruikt voor aanschaf van nieuwe apparatuur om het natuurgebied goed te onderhouden..
De parkoersen zijn voor iedereen geschikt, voor leden en niet leden, zowel individueel als in groepsverband, echter met uitzondering van rolstoelgebruikers. De afstanden die men kan lopen zijn: 5, 10, 15 en 25 km. De starttijden zijn: 25 km van 9.00 tot 10.30 uur. Overige afstanden van 09.00 tot 13.00 uur.
Startlokaal: Evean Zorgcentrum Guisveld, George Gershwinstraat 207, 1544 NX Zaandijk-West.Inschrijfkosten: bondsleden € 2,00 en niet leden € 3,00. Toeslag voor medaille € 1,50. Op alle afstanden zijn voldoende rustgelegenheden tegen vergoeding aanwezig.
Meer informatie op www.wsvdelaatsteloodjes.nl.