Zaandijker Jaarmarkt en de Kaike en Koieremarkt

Nieuws

ZAANDIJK - De Zaandijker Jaarmarkt en Zaandijker Kaike en Koieremarkt vinden plaats op 16 en 17 augustus. Op de Lagedijk in een historische omgeving worden de markten gehouden. Deze markten worden eenmaal per jaar georganiseerd door een club enthousiaste mensen.
Zaterdag t kan men op de jaarmark onder andere wijnen proeven en zijn er informatiestands van verenigingen, sieraden, kinderkleding tot de vermaarde poffertjes en nog veel meer. Het feest gaat zondag 17 augustus door met de Zaandijker Kaike en Koieremarkt, met circa 150 kramen die uitnodigen tot het speuren naar net dat schaaltje of boek waar men al een tijd naar op zoek is. Naast kramen met koopwaar is er muziek. Zondag wordt dit verzorgt door Willie Ashman Original Jazzband.
Zaterdag en zondag kan men ook een rode neus trekken bij de 'Toeter' van de Clini Clowns. Deze staat zaterdag en zondag op de markt met trekautomaten. Hierin zijn de kaassouflés en kroketten vervangen door rode neuzen en een ander kleinigheidje. Voor een bedrag van €2,00 kan men een willekeurig vakje opentrekken. Hiermee steunt men de Clini Clowns op een zeer originele én ludieke manier.
Zaterdag 16 augustus kan men ook nog loten kopen voor het schilderij van Jan Groenhart, dat zondag wordt verloot.
Om en rond De Boed Willem Dreeslaan is zondag vanaf 11:00 uur ruimte voor een vrijmarkt voor kinderen tot 14 jaar. Er staat dan ook een draaimolen en een suikerspinnenkraam.
Om zaterdag de Folklore Markt op de Zaanse Schans te bezoeken kan men gebruik maken van het Zaandijker Voetveer. Vertrekt is vanaf de Zaandijker Sluis.
Voor meer informatie over de Zaandijker Markten: www.zaandijkermarkten.nl.