Expressieve klankkleuren in Kogerkerk

Nieuws

KOOG AAN DE ZAAN - In de historische Kogerkerk openen zaterdagmiddag 6 september Liesbeth van der Blom en Merk Rijken het nieuwe concertseizoen. Beide musici verzorgen een feestelijk en verrassend samengaan van dwarsfluit en orgel. In een muzikale reis door de tijd worden alle expressieve klankkleuren van fluit en orgel verkend.
Liesbeth van der Blom bespeelt haar authentieke houten traverso, in 1805 gebouwd in Amsterdam, en ooit ook bespeeld door de bekende Nederlandse fluitist Frans Vester in de mooie Sonate in F van Vivaldi. De zilveren concertfluit klinkt daarentegen in het bekende 'Syrinx' van Debussy en het expressieve 'Carnaval van Venetië' van Genin.
De begeleiding in de werken voor fluit wordt verzorgd door organist Merk Rijken die daarvoor zowel het grote als kleine Kogerkerk - orgel bespeelt. Het grote orgel is bovendien te beluisteren in de vertolking die Merk Rijken geeft van twee koraalbewerkingen van Walther en in de virtuoze 'Toccata en fuga in d' van Bach. De fraaie romantische klankkleuren van het instrument komen verder naar voren in een mooi 'Interludium' van de Nederlandse componist Andriessen.
Het concert op de zaterdagmiddag dat vrij toegankelijk is, wordt georganiseerd door de Stichting Vrienden van de Kogerkerk. Aanvang 16:00 uur, kerk open 13:30 uur.