Sinterklaasintocht in Koog aan de Zaan

Nieuws

KOOG AAN DE ZAAN - Zoals ieder jaar komt Sinterklaas een bezoek brengen aan Koog aan de Zaan. Hij komt aan met de stoomboot op zaterdag 15 november om 14.00 uur. Eenmaal aan wal zal hij zich richting het kerkplein begeven, maar natuurlijk niet zonder onderweg de nodige kinderen een handje te geven of een tekening in ontvangst te nemen.
Op het kerkplein neemt Sinterklaas plaats op het grote podium samen met een aantal van zijn Pieten. Hier zal hij welkom geheten worden namens ondernemersvereniging Rondje Koog. Sinterklaas heeft beloofd weer een heleboel Pieten mee te nemen, maar of ze ook allemaal mee zijn, dat weet je natuurlijk nooit met die Pieten. Een ding is zeker. Sinterklaas heeft in ieder geval wel weer genoeg lekkers mee zodat er voor ieder kind wel een zakje snoep is.
Omstreeks 14.45 uur zal Sinterklaas plaats nemen in de koets die voor hem gereed staat en beginnen aan zijn traditionele rondrit. Sinterklaas volgt, net als vorig jaar de volgende route: Vanaf de Verzetsstraat linksaf de Raadhuisstraat in, Sportstraat, Pinkstraat, Verzetstraat, waarna hij na ca. 5 minuten nog een keer langs het kerkplein rijdt om vervolgens rechtsaf te slaan de Raadhuisstraat in dan Zuideinde, Leliestraat, Anemoonstraat, Breedweer, Zuideinde, Leliestraat, Breestraat, Troelstraplein, Julianastraat, Raadhuisstraat, Verzetstraat om te eindigen bij het Brandtweer.
Halverwege de rit, bij het Troelstraplein, zal Sint Nicolaas uitstappen om nog meer kinderen een handje te geven. Hij wordt hier omstreeks 15.15 uur verwacht en wordt volgens traditie opgewacht door harmonie Apollo, die daar vanaf ongeveer 14.45 uur vrolijke Sinterklaas liedjes speelt.
Het publiek wordt verzocht Sinterklaas zoveel mogelijk op het Kerkplein te komen begroeten en de rijweg vrij te laten. Uiteraard doet de Politie er alles aan om het verkeer uiterst voorzichtig langs de drukte op de Raadhuisstraat en de Verzetstraat te begeleiden.
Meer inforamatie over de Sinterklaasintocht is te vinden op de website van Rondje Koog www.rondjekoog.nl, en/of via de facebookpagina van O.V. Rondje Koog.