Thematentoonstelling Atelierroute Zaanstad en Wormerland

Nieuws

REGIO - Stichting Tengel organiseert begin oktober weer de Atelierroute in Zaanstad en Wormerland. De twintigste Atelierroute gaat van start in Zaanstad-Zuid langs Zaandam, Koog aan de Zaan en het zuidelijke deel van Zaandijk. De route eindigt in Zaanstad-Noord en Wormerland .
Stichting Tengel heeft bij de overzichtstentoonstelling in het Zaandijkse Weefhuis dit keer voor een andere opzet en inrichting gekozen dan voorgaande jaren. In opdracht van Tengel hebben Mandy Pijl en Kees-Jan Sierhuis als stadsdichtersduo een gedicht gemaakt met als titel 'Stad aan de muur'. De uitdaging aan de vijftig deelnemende Zaanse kunstenaars was om een kunstwerk te maken met het gedicht als thema.
De ateliers in Zaanstreek-Zuid zijn 5 en 6 oktober geopend en die in Zaanstreek Noord en Wormerland 12 en 13 oktober. De kunstenaars stellen hun ateliers open van 11.00 tot 17.00 uur. Informatie en locaties zijn net als voorgaande jaren te vinden op de website van Tengel, www.tengel.nl, en uiteraard op de routekaart die in het Weefhuis en vele andere locaties in de Zaanstreek te krijgen is.