Russische pianiste komt spelen in De Vermaning

Nieuws
De pianiste Olga Pashchenko. (Foto: aangeleverd)
De pianiste Olga Pashchenko. (Foto: aangeleverd) rodi.nl

ZAANDAM - Olga Pashchenko komt donderdag 8 maart optreden in De Vermaning, Zaandam. De Russische pianiste speelt een breed repertoire op diverse toetsinstrumenten. Van Bach op klavecimbel, Beethoven op historische piano tot Ligeti op moderne Steinway.

Olga studeerde fortepiano bij onder anderen Alexei Lubimov, klavecimbel bij Olga Martinova en orgel bij Alexei Schmitov. Na haar studie in Rusland volgde zij een postgraduate in fortepiano en klavecimbel bij Richard Egarr, die ze beide cum laude afsloot. In 2011 kwam Olga uit Rusland naar Nederland om in Utrecht oude muziek te studeren. Ze is niet meer teruggegaan. Twee jaar geleden was de pianiste in de Zaandamse Bullekerk met het Orkest van de achttiende Eeuw te horen in Mozarts concert voor twee piano's. Sinds september 2017 is Olga hoofdvakdocent fortepiano aan het Conservatorium van Amsterdam.
Donderdag 8 maart speelt Olga een romantisch solorecital. Het concert is een voorpublicatie van de opnamen die zij een week later voor WDR Radio gaat maken. De muzikante gaat werken van Liszt, Ravel, Medtner en Skriabin spelen. Het optreden begint om 20.15 uur. De Vermaning bevindt zich op Westzijde 80 Zaandam. Meer informatie is te verkrijgen via: www.nieuwehuysconcerten.nl.