Expositie in kerkje De Woude

Nieuws
Werk van Gea Breet. (Foto: Gea Breet)
Werk van Gea Breet. (Foto: Gea Breet) rodi.nl

DE WOUDE - In het kerkje genaamd De Kemphaan op De Woude exposeren zaterdag 30 juni en zondag 1 juli Wendaliene, Gea en Saskia.

Gea Breet is al zestien jaar een gedreven beeldhouwer. "Het liefst werk ik in hardsteen. Klieven, hakken, schuren en polijsten tot een beeld overblijft dat vormgeeft aan mijn passie. Een proces waarbij het aankomt op observeren en doorzettingsvermogen. Terugkerende thema's in mijn werk zijn robuuste stoerheid en het maken van verbinding. Daarbij laat ik me graag inspireren door uiteenlopende thema's als scheepsbouw, de anatomie van het menselijk lichaam en abstracte vormen. Door met volle overgave te creëren blijft uiteindelijk altijd een beeld over dat mijn gevoel weergeeft. Daardoor roept het emotie op of lokt het uit tot het stellen van een vraag. Hoe hard de steen ook kan zijn, uiteindelijk gun ik de bezoeker een KIJK op mezelf", aldus Gea.
Saskia Bitter is begonnen met het beschilderen van stenen en uiteenlopende voorwerpen met acrylverf, geïnspireerd door diverse gebeurtenissen in haar leven. "Willekeurige objecten kunnen opeens transformeren tot mijn canvas. Ik laat me inspireren door de vorm, de aard van het materiaal en de bestaande kleur van een voorwerp. Een bijzondere uitdaging vind ik in het maken van gedenkstenen. De ervaring leert dat door het bespreken van aspecten als de kleurstelling een steen kan worden gecreëerd die vorm kan geven aan een rouwproces of nagedachtenis. Van het schilderen gaat op mij een meditatieve werking uit. Ik hoop dit op u over te brengen als u mijn werk beKIJKt."
De onderwerpen van de foto's van Wendaliene Hagens zijn uiteenlopend. "De verbinding bestaat uit het oproepen van basale emoties als geborgenheid, rust, bezinning en verdriet. Daarbij is het niet mijn bedoeling mijn eigen emotie aan de kijker op te dringen, maar hoop ik wel uit te dagen tot het KIJKen op een wijze die het ervaren van sentimenten toelaat. Ik ben benieuwd naar uw waarneming."