Werk van Gea Breet. (Foto: Gea Breet)
Werk van Gea Breet. (Foto: Gea Breet) rodi.nl

Expositie in kerkje De Woude

Nieuws

DE WOUDE - In het kerkje genaamd De Kemphaan op De Woude exposeren zaterdag 30 juni en zondag 1 juli Wendaliene, Gea en Saskia.

Gea Breet is al zestien jaar een gedreven beeldhouwer. "Het liefst werk ik in hardsteen. Klieven, hakken, schuren en polijsten tot een beeld overblijft dat vormgeeft aan mijn passie. Een proces waarbij het aankomt op observeren en doorzettingsvermogen. Terugkerende thema's in mijn werk zijn robuuste stoerheid en het maken van verbinding. Daarbij laat ik me graag inspireren door uiteenlopende thema's als scheepsbouw, de anatomie van het menselijk lichaam en abstracte vormen. Door met volle overgave te creëren blijft uiteindelijk altijd een beeld over dat mijn gevoel weergeeft. Daardoor roept het emotie op of lokt het uit tot het stellen van een vraag. Hoe hard de steen ook kan zijn, uiteindelijk gun ik de bezoeker een KIJK op mezelf", aldus Gea.
Saskia Bitter is begonnen met het beschilderen van stenen en uiteenlopende voorwerpen met acrylverf, geïnspireerd door diverse gebeurtenissen in haar leven. "Willekeurige objecten kunnen opeens transformeren tot mijn canvas. Ik laat me inspireren door de vorm, de aard van het materiaal en de bestaande kleur van een voorwerp. Een bijzondere uitdaging vind ik in het maken van gedenkstenen. De ervaring leert dat door het bespreken van aspecten als de kleurstelling een steen kan worden gecreëerd die vorm kan geven aan een rouwproces of nagedachtenis. Van het schilderen gaat op mij een meditatieve werking uit. Ik hoop dit op u over te brengen als u mijn werk beKIJKt."
De onderwerpen van de foto's van Wendaliene Hagens zijn uiteenlopend. "De verbinding bestaat uit het oproepen van basale emoties als geborgenheid, rust, bezinning en verdriet. Daarbij is het niet mijn bedoeling mijn eigen emotie aan de kijker op te dringen, maar hoop ik wel uit te dagen tot het KIJKen op een wijze die het ervaren van sentimenten toelaat. Ik ben benieuwd naar uw waarneming."

Vond je dit interessant?

Word wekelijks binnen 5 minuten bijgepraat
over het laatste nieuws uit Zaanstad

Wij verwerken jouw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Kind komt met step onder busje terecht in Zaandam 112-nieuws 5 okt, 17:51
Afbeelding
Foto-expositie in Zaansgroen Uitgaan 5 okt, 13:09
Afbeelding
Romantiek in de Vermaning Zaandam Uitgaan 5 okt, 13:05
Afbeelding
Swingfolkband Unicorn in Jisperkerk Uitgaan 5 okt, 12:58
Afbeelding
Rust boven Zaanstad-Noord door onderhoud Polderbaan Algemeen 5 okt, 10:52
Afbeelding
Gratis trainingen tijdens Week van de Veiligheid Algemeen 5 okt, 10:51
Afbeelding
Eigenzinnige mix folk-rock-blues-cajun Uitgaan 5 okt, 10:31
Afbeelding
Geslaagde voorstelling ‘Driemaal de stad’ Uitgaan 5 okt, 08:38
Afbeelding
Sfeervolle dagstart dankzij Zonfotografe Simone Bank Algemeen 5 okt, 08:36
Afbeelding
Met korting kennis maken met heropende Wereldkeuken Westzaan Algemeen 4 okt, 16:42
Afbeelding
The Beatles Revival in de Bullekerk Uitgaan 4 okt, 15:05
Afbeelding
Zaans Zilver zoekt zestigplussers die dol zijn op zingen en acteren Uitgaan 4 okt, 11:25
Afbeelding
Sporten brengt glimlach bij een kind Algemeen 4 okt, 10:54
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Zaanstad

Op Rodi Zaanstad volg je het laatste nieuws uit Zaanstad. Rodi Zaanstad informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Zaanstad

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Zaanstad in je mailbox.

Blijf net zoals 10.000 andere Nederlanders up-to-date Schrijf je in voor onze nieuwsbrief