Kinderboekenweekfeest in Zaantheater

Nieuws
Sfeerbeeld van het Kinderboekenweekfeest. (Foto: Zaantheater)
Sfeerbeeld van het Kinderboekenweekfeest. (Foto: Zaantheater) rodi.nl

ZAANDAM - Voorlezen, optredens, boeken kopen, knutselen, dansen, muziek maken én drie voorstellingen: zondag 7 oktober is er een Kinderboekenweekfeest in het Zaantheater. Tijdens dit festival voor kinderen van 4 tot 10 jaar is er vanaf 13.00 uur in elke hoek van het Zaantheater iets te beleven. Dit jaar met als thema vriendschap en onder het motto: Kom erbij! Dat wordt gezellig!

Bij het festival zijn drie voorstellingen te zien: Paul van Loon & Andere Snuiters (vanaf 6 jaar) spelen de voorstelling De Kunst van het Lezen, over De Griezelbus, Dolfje Weerwolfje, Jimi RIP en andere wezens van de nacht. MaxTak (vanaf 6 jaar) neemt kinderen mee in een mix van scènes, ontroerende liedjes en opzwepende muziek in Bruno wordt een superheld, een voorstelling over Boris die net is verhuisd en het niet makkelijk heeft. TG Koek en Ui (vanaf 4 jaar), met de Zaanse Janiek Vreeken, speelt de humoristische voorstelling Van mij!, vol energie en fantasie over delen, vriendschap, eenzaamheid en een koffer met een geheim.
Naast de voorstellingen zijn er vele gratis activiteiten te doen. Samen schilderen met schrijver/illustrator Harmen van Straaten Glow-in-the-dark-monsters en spoken, een Zaans huisje maken voor de stad van de Notenkraker, de jubileumvoorstelling van het Zaantheater. Of langskomen in de Place to Bieb voor een stiftgedicht of met FluXus een mini-insectentheater maken. Verder zijn er volgens het Zaantheater gruwelijk goede verrassingsoptredens en spannende ontmoetingen met aardige engerds, zoals de Piraat of Henk Spoortniet, het spook van het Zaantheater.
Het Kinderboekenweekfeest is zondag 7 oktober en duurt van 13.00 tot 17.00 uur. Het festival en de activiteiten zijn gratis toegankelijk. Voor de voorstellingen wordt 3,50 | 4 | 5 euro entree gevraagd. Kaarten bestellen voor de voorstellingen kan via www.zaantheater.nl of aan de kassa van het Zaantheater. De openingstijden zijn dinsdag tot en met vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur. Telefonisch reserveren kan via 075-6555333. Het Zaantheater organiseert het Kinderboekenweekfeest in samenwerking met vele Zaanse instellingen en vrijwilligers.