Sfeerbeeld van het Kinderboekenweekfeest. (Foto: Zaantheater)
Sfeerbeeld van het Kinderboekenweekfeest. (Foto: Zaantheater) rodi.nl

Kinderboekenweekfeest in Zaantheater

Nieuws

ZAANDAM - Voorlezen, optredens, boeken kopen, knutselen, dansen, muziek maken én drie voorstellingen: zondag 7 oktober is er een Kinderboekenweekfeest in het Zaantheater. Tijdens dit festival voor kinderen van 4 tot 10 jaar is er vanaf 13.00 uur in elke hoek van het Zaantheater iets te beleven. Dit jaar met als thema vriendschap en onder het motto: Kom erbij! Dat wordt gezellig!

Bij het festival zijn drie voorstellingen te zien: Paul van Loon & Andere Snuiters (vanaf 6 jaar) spelen de voorstelling De Kunst van het Lezen, over De Griezelbus, Dolfje Weerwolfje, Jimi RIP en andere wezens van de nacht. MaxTak (vanaf 6 jaar) neemt kinderen mee in een mix van scènes, ontroerende liedjes en opzwepende muziek in Bruno wordt een superheld, een voorstelling over Boris die net is verhuisd en het niet makkelijk heeft. TG Koek en Ui (vanaf 4 jaar), met de Zaanse Janiek Vreeken, speelt de humoristische voorstelling Van mij!, vol energie en fantasie over delen, vriendschap, eenzaamheid en een koffer met een geheim.
Naast de voorstellingen zijn er vele gratis activiteiten te doen. Samen schilderen met schrijver/illustrator Harmen van Straaten Glow-in-the-dark-monsters en spoken, een Zaans huisje maken voor de stad van de Notenkraker, de jubileumvoorstelling van het Zaantheater. Of langskomen in de Place to Bieb voor een stiftgedicht of met FluXus een mini-insectentheater maken. Verder zijn er volgens het Zaantheater gruwelijk goede verrassingsoptredens en spannende ontmoetingen met aardige engerds, zoals de Piraat of Henk Spoortniet, het spook van het Zaantheater.
Het Kinderboekenweekfeest is zondag 7 oktober en duurt van 13.00 tot 17.00 uur. Het festival en de activiteiten zijn gratis toegankelijk. Voor de voorstellingen wordt 3,50 | 4 | 5 euro entree gevraagd. Kaarten bestellen voor de voorstellingen kan via www.zaantheater.nl of aan de kassa van het Zaantheater. De openingstijden zijn dinsdag tot en met vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur. Telefonisch reserveren kan via 075-6555333. Het Zaantheater organiseert het Kinderboekenweekfeest in samenwerking met vele Zaanse instellingen en vrijwilligers.

Afbeelding
Buurtbus 456 zoekt vrijwilligers Algemeen 28 jan, 09:37
Afbeelding
'Zolang we vrijwilligers kunnen krijgen is er toekomst voor De Zonnebloem' Uitgaan 28 jan, 07:00
Afbeelding
Extra subsidie voor verduurzamen bedrijventerreinen Algemeen 27 jan, 09:26
Afbeelding
Na drie jaar uitspraak over busbrugboete Algemeen 27 jan, 09:00
Afbeelding
Verkleed als Zonnebloem van Van Gogh tijdens Festival ZIN Uitgaan 27 jan, 07:00
Afbeelding
Twee keer brand in cel van gevangenis Westzaan 112-nieuws 26 jan, 15:07
Afbeelding
Werken in thuiszorg: 'Ik begeleid mensen naar een mooi einde' Zorg 26 jan, 11:07
Afbeelding
Grote vraag naar verkeersmaatje duidt op veel onveilige verkeerssituaties in Noord-Holland Algemeen 26 jan, 10:06
Afbeelding
Bijzondere bakfiets ingezet als promotie voor Zaans Gezonde Tochie Algemeen 26 jan, 09:41
Afbeelding
Ludieke ontdekkingstocht langs 25 gezonde hotspots in de Zaanstreek Algemeen 26 jan, 08:42
Afbeelding
Géén 'saaie sokkenactie'; liefdevolle Valentijnsactie voor Kledingbank Zaanstad Algemeen 25 jan, 15:49
Afbeelding
Heb jij al je favoriete sportman/vrouw genomineerd? Sport 25 jan, 12:22
Afbeelding
Laadpalen in Zaanstad: hier vind je ze Algemeen 25 jan, 11:48
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Zaanstad

Op Rodi Zaanstad volg je het laatste nieuws uit Zaanstad. Rodi Zaanstad informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Zaanstad

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Zaanstad in je mailbox.