Marcel Kapteijn & The Raindogs in De Vermaning

Nieuws
(Foto: Erika Nannings Muziek en Theater)
(Foto: Erika Nannings Muziek en Theater) rodi.nl

ZAANDAM - "Marcel Kapteijn & The Raindogs zijn altijd op zoek naar akoestisch briljante plekjes. Vandaar de keuze voor De Vermaning: een houten kerk met zand op de vloer en een niet oneindige akoestische galm. Een uitgelezen locatie om het publiek te verwennen met eigen liedjes die het gevoel geven ze te kennen. Een mix van intieme nummers en rauwe blues, intens gezongen vanuit de tenen. Ongecompliceerd en door interactie met het publiek krijgt het concert vorm en geeft het een intiem huiskamerachtige sfeer", aldus De Vermaning in Zaandam. Het optreden is daar Zaterdag 13 oktober te beleven.


Marcel Kapteijn, bekend van Ten Sharp met het nummer You, heeft volgens De Vermaning bewezen ook een goede zanger-liedjesschrijver te zijn. "Na zijn cd 'Driftwood' heeft hij in het najaar van 2016 het album 'The Man I Am' uitgebracht. Opnieuw een pareltje, met nummers als You are everything. Een titel die alleen al tot de verbeelding spreekt en niet mag ontbreken bij een concert van Marcel Kapteijn & The Raindogs. Kapteijn neemt met zijn soms rauwe stem het publiek mee, laat ze ademloos luisteren naar zijn nummers.

Samen met The Raindogs: Sander Schuurman op gitaar en Nico Dobber, percussie, vermaken ze het publiek met humor en theater. Geen optreden van Marcel Kapteijn & The Raindogs is hetzelfde. Het is altijd weer een verrassing. Hele goede redenen om deze avond bij te wonen en er met elkaar een wereldavond van te maken. Van deze avond worden geluid- en beeldregistraties gemaakt die wellicht later op dvd ter beschikking worden gesteld",

"Met bovenstaand concert van Marcel Kapteijn & The Raindogs wordt een mooie aanvulling gegeven aan de bestaande programmering van de Doopsgezinde Vermaning. Zo wordt er een breder publiek bereikt en kunnen bezoekers op deze bijzondere locatie, naast de prachtige klassieke concerten, ook genieten van nieuwe, verrassende concerten en/of theatervoorstellingen in andere genres."

Het optreden is zaterdagavond 13 oktober om 20.30 uur in De Vermaning, Westzijde 80 in Zaandam, te beleven. Kaarten zijn voor 12,50 euro per e-mail, via: info@wiewatwaarop49.nl te reserveren.