Vierde editie ZaanPride van 2 tot en met 10 juni

Nieuws
ZaanPride van 2 tot en met 10 juni.
ZaanPride van 2 tot en met 10 juni. (Foto: David de Lange)

ZAANSTAD - Out Loud & Proud, omdat iedereen het recht heeft om te zijn wie je bent en te houden van wie je wilt. ZaanPride is een pleidooi voor vrijheid, diversiteit en inclusie voor iedereen in de Zaanstreek. In een tijd dat discriminatie tegen queers (LHBTIQ+-ers) lijkt toe te nemen wil De Zaanse Regenboog juist laten zien dat Zaanstad een tolerante stad is die iedereen omarmt.

De vierde editie van ZaanPride vindt plaats van vrijdag 2 tot en met zaterdag 10 juni. De ZaanPride bestaat uit de Zaanse Regenboogweek met tientallen activiteiten, de Zaanse Regenboogparade en aansluitende festiviteiten.

Het hoogtepunt van ZaanPride is op zaterdag 10 juni om 12.00 uur met de Zaanse Regenboogparade door het centrum van Zaandam. De ZaanPride- ambassadeurs, waaronder burgemeester Jan Hamming en Roya Kashani, en wethouder Gerard Sleegers gaan voorop in de parade. Gevolgd door een kleurrijke vlaggenzee, een Mega Zaanse Regenboogvlag, Chinese Leeuwendansers, een brassband en vele honderden deelnemers. De feestelijke parade eindigt bij de Bullekerk waar aansluitend vanaf 13.00 uur een gratis toegankelijk groots ZaanPride Event plaats vindt.

Vanaf 16.00 uur gaat het feest verder in de Damstraat bij ‘Damstraatje Gaat Los’ met onder andere een optreden van Bonnie St. Claire. Vanaf 20.00 uur is er in Café Het Pand aan de Zuiddijk een Queer Disco. 

Ben je benieuwd naar het gehele programma voor de ZaanPride? Ga dan naar de website ZaanPride.nl voor het volledige actuele programma met alle informatie.