Verlies vertrouwen in politiek centraal op derde debatavond De Vonk

Nieuws
Beeld van een eerdere debatavond.
Beeld van een eerdere debatavond. (Foto: Dirk Karten)

ZAANDAM – De vraag ‘Waarom verliezen steeds meer mensen het vertrouwen in de overheid?’ staat centraal tijdens de derde debatavond van ‘De Vonk’ op 19 juni in café De Fabriek, Jan Sijbrandsteeg 12.

“Steeds meer Nederlanders verliezen het vertrouwen in de politiek, stemmen niet (meer) of kiezen voor partijen aan de flanken. De maatschappelijke onvrede neemt zichtbaar toe en dat beperkt zich niet tot enkele wijken. Dit zien we ook terug in het stemgedrag binnen Zaanstad”, aldus de organisatoren van de debatavond. In het programma van maandag 19 juni wordt hierop ingegaan. Wat is er aan de hand en hoe komt het dat steeds meer mensen in Nederland afhaken?

René Cuperus presenteert zijn ‘Atlas van afgehaakt Nederland’. Vervolgens kan de zaal met media experts Peter Kee en Jan Kees Emmer in gesprek gaan over wat dit betekent voor de Zaanstreek. Herkennen we het beeld? Wat betekent dit voor de Zaanse samenleving en zien we mogelijkheden om het tij te keren?

Sprekers

Aan de discussietafel schuiven aan René Cuperus (Instituut Clingendael en voormalig columnist), Peter Kee (politiek commentator van onder meer BNN/VARA), Jan Kees Emmer (columnist en ex-adjunct hoofdredacteur). De laatste twee hebben Zaanse roots en helpen duiden wat dit betekent voor de Zaanstreek en welke mogelijke oplossingen zij zien om de toenemende polarisatie te verminderen. 

In de pauze brengt stadsdichter Lisa Van Tongeren een passend gedicht ten gehore. Avondvoorzitter is Robert Daverschot.

Inloop vanaf 19.45 uur, het programma begint om 20.00 uur. Entree gratis. Aanmelden kan via https://devonk-debat.nl/de-vonk-debat-19-juni-2023-hoe-houden-we-zaanstad-bij-elkaar/