Samen aan tafel op Wereld Alzheimer Dag

Nieuws
Ook chefkok Sylvester van Westrop en eigenaar Simon Douw van De Waterraaf in Nauerna heten bezoekers van harte welkom op Wereld Alzheimer Dag.
Ook chefkok Sylvester van Westrop en eigenaar Simon Douw van De Waterraaf in Nauerna heten bezoekers van harte welkom op Wereld Alzheimer Dag. (Foto: Sarah Vermoolen)

ZAANSTREEK - Op 21 september is het Wereld Alzheimer Dag. Hét moment om wereldwijd aandacht te vragen voor het slijten der actieve hersencellen. Dit jaar luidt het thema: Samen aan tafel.

De afdeling Zaanstreek Waterland van Alzheimer Nederland en het Netwerk Dementie Zaanstreek Waterland, willen graag dat mensen met dementie én hun mantelzorgers zo lang mogelijk mee kunnen doen aan de gewone dagelijkse dingen in de maatschappij. Gewoon boodschappen blijven doen, zingen in het koor, een terrasje pakken of samen uit eten gaan. Dat is voor veel mensen met dementie lang niet meer vanzelfsprekend omdat dementie nog zorgt voor veel (voor)oordelen en misverstanden.

Om hiervoor aandacht te vragen zullen een aantal restaurants en bakkerijen op en rond Wereld Alzheimer Dag lekkere gebakjes, speciale gerechten of zelfs een speciaal menu, in hun bedrijven aanbieden. Op deze manier bevorderen ook zij, dat mensen met dementie zich meer geaccepteerd voelen als zij willen blijven doen wat ze al deden, ondanks hun ziekte.

Deelnemers

De deelnemende bakkerijen zijn: Banketbakkerij Landsaat, Banketbakkerij Mastenbroek en de volgende restaurants: Café Fabriek, Zaandam, Restaurant Jongwijs, Westzaan, Havenrestaurant De Waterraaf, Nauerna Assendelft, Tapas restaurant Los Del Puerto, Monnickendam, Eetcafé De ouwe Blauwe, Monnickendam, Brasserie De Waegh, Monnickendam, Culi Café De Ontmoeting, Volendam, Grand café de Botterwerf, Volendam

De afdeling Zaanstreek Waterland van Alzheimer Nederland en het Netwerk Dementie Zaanstreek Waterland doen daarbij de oproep ‘laten we daarom gezellig samen aan tafel gaan op Wereld Alzheimer Dag!’

Meer informatie

Voor meer informatie kun je mailen of bellen met de secretaris of voorzitter afdeling Zaanstreek Waterland Alzheimer Nederland: w.spijkers@alzheimervrijwilligers.nl; 06 27563696 en m.hollander-pasma@alzheimervrijwilligers.nl, 06-20687396.

De afdeling Zaanstreek/Waterland organiseert activiteiten voor mensen met dementie en hun naasten, behartigt hun belangen en wijst de weg naar hulp. De afdeling is actief in de gemeenten Purmerend, Edam-Volendam, Landsmeer, Oostzaan, Waterland, Zaanstad en Wormerland.

Informatie en tips

Het Netwerk Dementie Zaanstreek-Waterland is er voor iedereen die te maken heeft met dementie. Specifiek voor inwoners met dementie en mantelzorgers in de regio Zaansteek-Waterland. Er wordt informatie gegeven over leven met dementie en de verschillende fases van dementie, plus tips en hoe je hiermee kunt omgaan.

Zie ook netwerkdementie-zw.nl