53e Zaanse Bokketochie: genieten bij vijf horecazaken

Nieuws
Je likt je lippen ervoor af: bokbier!
Je likt je lippen ervoor af: bokbier! (Foto: Unsplash) )

ZAANSTREEK – Op zaterdag 7 en zondag 8 oktober worden ‘de bokken van de schapen’ gescheiden… Dan wordt duidelijk wie de echte bokbierliefhebbers zijn. Dit weekend vindt het grootste bokbierfestival van Noord-Holland plaats: de 53e editie van het enige echte Zaanse Bokketochie.

Wees erbij op zaterdag 7 en zondag 8 oktober

Hef samen met je vrienden/innen het glas op het goede leven met donkerbruin, kruidig en stevig herfstbok van louter topbrouwers uit heel Nederland. Het grote genieten kan in vijf deelnemende horecagelegenheden waar je bovendien deze keer met een volle stempelkaart een wel heel mooie herinnering krijgt.

Vanaf 13.00 uur gaat de bokbiertap open bij Bar Bruizz in Zaandam, Het Heerenhuis in Weidewormer, Batavia 1894 in Wormer, Café Zaanzicht in Zaandam en eetcafé De Toog in Koog aan de Zaan.

Bokbieren van topmerken

Elke horecagelegenheid heeft vier bokbieren op de tap. Prachtige seizoensbokken zoals Texels Bock, Brand Dubbelbock en Jopen Johannieter. Proef de aroma’s van geroosterde granen, een beetje koffie en mooi donker fruit van het zalige IJbok. En de frisse, fruitige neus en aangenaam volle smaak die op een bittere toets eindigt van de Chouffe Bok 6666.

Wie de ‘tocht der tochten’ op zondag doet, wordt bovendien in iedere gelegenheid welkom geheten met live muziek.

Lees volgende week meer in het Zaans Stadsblad en op onze socials meer over het enige echte Zaanse Bokketochie.