Nieuwe wekelijkse wandelgroep in Darwinpark

Nieuws
Wandel je mee? Gezellig én gezond!
Wandel je mee? Gezellig én gezond! (Foto: aangeleverd)

ZAANDAM - Robin van der Tol van Sportbedrijf Zaanstad houdt ieder donderdag een natuurwandeling van 10.00 tot 11.00 uur met routes van drie tot zes kilometer in en rondom het Zaanse Darwinpark. Deze wekelijkse wandelgroep is een uitbreiding van de maandelijkse wandelgroep Gezond Natuur Wandelen. De opzet is door iedere week samen te wandelen er een vaste gezonde gewoonte van te maken.

Ontdekken

Op donderdag 5 oktober start de wandelgroep, op 26 oktober en 28 december valt de wekelijkse wandeling samen met de seizoenswandeling van Stichting Gezond Natuur Wandelen. Een natuurkenner sluit dan aan, om de natuurschatten van het Darwinpark bloot te leggen. Ontdek bijvoorbeeld de geneeskundige kracht van de sleutelbloem, zo is er nog veel meer te ontdekken in het Darwinpark.

Gratis deelname

De wandelgroep begint en eindigt bij de stadsboerderij Darwinpark, De Weer 31, Zaandam. Iedereen kan gratis meedoen en genieten van koffie of thee na afloop, aanmelden is niet nodig. 

Het lange termijndoel van Stichting Gezond Natuur Wandelen Nederland is dat iedereen in Nederland elke week kan deelnemen aan een gratis begeleide natuurwandeling van een uur in de buurt van de eigen woonplaats.

Meer informatie over de Wandelgroep Darwinpark, neem contact op met Robin van der Tol, r.vandertol@sportbedrijfzaanstad.nl