Sinterklaasmuseum in Westzaan weer geopend

Nieuws
Meer weten over de zoete lekkernijen rond Sinterklaas? Kom dan naar het Sinterklaasmuseum in Westzaan.
Meer weten over de zoete lekkernijen rond Sinterklaas? Kom dan naar het Sinterklaasmuseum in Westzaan. (Foto: aangeleverd)

WESTZAAN - Ook dit jaar is het Sinterklaasmuseum, Zuideinde 281, weer geopend  O, kom er eens kijken! Jong en ouder is welkom de unieke Sinterklaasverzameling te bewonderen.

Thema: Snoepgoed van de Sint, één en al historie 

Van oude lp’s tot dvd’s, beeldjes, poppen, servies, oud etalagemateriaal, heel veel chocoladevormen terwijl de verzameling boeken zowat is uitgegroeid tot heuse ‘Sinterklaasbibliotheek’. Een boekje lezen kan overdekt naast de houtkachel op het terras waar ook koffie, thee, warme chocolademelk of bisschopswijn wordt geschonken.

Ook dit jaar is er een thema-expositie: ‘Snoepgoed van de Sint: één en al historie’. Hierbij gaat het om specifieke Sinterklaaslekkernijen. Van suikerbeestmallen, tot speculaasmallen, een letter van banket of een chocoladeletter. En natuurlijk niet te vergeten marsepein! 

Om een tipje van de sluier op te lichten; de chocolademunten rond Sinterklaastijd verwijzen naar een legende over Sint-Nicolaas. Benieuwd welke legende? Kom tijdens de openingsdagen gratis op bezoek.

Speurtocht

Er is ook een speurtocht voor de jongste bezoekers met een beloning uit de cadeautjesboom. De winkel is gevuld zijn met Sinterklaasdecoratie en kleine cadeautjes. Meer weten: www.sinterklaasmuseum-westzaan.nl

Het Sintmuseum is geopend op zaterdag 25, zondag 26 november, vrijdag 1 december, zaterdag 2 december en op zondag 3 december. Openingstijden: tussen 12.00 uur en 17.00 uur.