Zaan de wandel-cheque van € 110.000 voor Antoni van Leeuwenhoek

Nieuws
Zaan de Wandel organisator Dick Dekker geeft met gepaste trots voor het schitterende bedrag van maar liefst € 110.000 de cheque aan Prof. Sabine Linn en Annemiek van Ommen van het Antoni van Leeuwenhoek.
Zaan de Wandel organisator Dick Dekker geeft met gepaste trots voor het schitterende bedrag van maar liefst € 110.000 de cheque aan Prof. Sabine Linn en Annemiek van Ommen van het Antoni van Leeuwenhoek. (Foto: aangeleverd)

ZAANSTREEK - Zaan de Wandel blikt terug op een bijzondere dag. Gisteren kwam het team bijeen voor de jaarlijkse overhandiging van de Zaan de Wandel cheque. Deze traditie is niet alleen een viering van het succesvolle jaar, maar ook een bijzonder moment voor het Antoni van Leeuwenhoek (AVL), dat elk jaar een prachtige donatie ontvangt.

Bij deze bijzondere gelegenheid nam Prof. Sabine Linn het podium, zoals gebruikelijk, om [Z]aan de Wandel inzicht te geven in de impact van de opgehaalde fondsen. Dit jaar werd ze vergezeld door onderzoekster Annemiek van Ommen, die enthousiast presenteerde hoeveel vooruitgang er is geboekt dankzij de bijdragen van [Z]aan de Wandel. Van het omzetten van frustraties naar inspirerend onderzoek tot het delen van indrukwekkende resultaten, het team onthulde het verbluffende werk dat is verricht.

Focus

Het specifieke onderzoek richt zich op een groep vrouwen met borstkanker, waarbij de focus ligt op het begrijpen van het immuunsysteem. Het is fascinerend om te ontdekken dat een goed functionerend immuunsysteem de effectiviteit van chemotherapie kan verminderen, waardoor deze patiënten alleen een operatie ondergaan en regelmatige controles krijgen. Wat vorig jaar begon als een onderzoek gefinancierd door [Z]aan de Wandel, wordt nu zelfs in talloze ziekenhuizen in de VS en Europa gebruikt om waardevolle data te verzamelen.

Kers op de taart

De kers op de taart was het moment van overhandiging, waarbij [Z]aan de Wandel trots een cheque van maar liefst € 110.000 presenteerde aan Prof. Sabine Linn en Annemiek van Ommen. Dit buitengewone bedrag is te danken aan de inzet van geweldige wandelaars, sponsoren, bedrijven en vrijwilligers die samenkwamen om een verschil te maken.

Met trots kijkt [Z]aan de Wandel terug op een jaar van indrukwekkende bijdragen en vooruitgang. Het succes van dit jaar motiveert [Z]aan de Wandel om met nog meer enthousiasme uit te kijken naar de volgende editie. Ze roepen op om zondag 29 september alvast in je agenda te noteren voor de twaalfde editie!