Luchtige lezing op luie zondagmorgen

Nieuws
Anton de Kom, de Surinaamse antikoloniale schrijver en nationalist.
Anton de Kom, de Surinaamse antikoloniale schrijver en nationalist. (Foto: aangeleverd)

KOOG AAN DE ZAAN - In buurtcentrum De Vuister, Molenwerf 44, is er op zondag 3 december een luchtige lezing op de luie zondagmorgen De lezing wordt gegeven door Hans Luiten en gaat op deze zondagochtend over 150 Jaar slavernij: hoe zat dat nou precies?

1863 werd de slavernij bij wet afgeschaft in Suriname en de Caraïbische gebieden. Daarmee kwam een einde aan een eeuwenlang en onmenselijk gebruik van mensen. Hoe ontstond de Nederlandse slavernij? Om hoeveel mensen ging het? Was de situatie op de Antillen anders dan in Suriname? Klopt het verhaal dat Afrikaanse koningen meewerkten aan dit systeem? En door wiens toedoen kwam er een einde aan dit systeem. En waarom kennen de kinderen op school Tula niet? In deze lezing over Fort Elmina en Eldorado, Marrons en de Meermin, Anton de Kom, Boeroes, Javanen en contractarbeiders zet Hans Luiten het voor allemaal op een rij. 

Aanmelden

De lezing is van 11.00 tot 12.45 uur en de kosten zijn € 8,00. Vanwege de grote belangstelling voor de lezingen van Hans Luiten is het advies zich aan te melden via: info@devuister.nl