Modeltreinbeurs in De Vuister

Nieuws
Locomotief met op de achtergrond de originele doos uit de 60-er jaren.
Locomotief met op de achtergrond de originele doos uit de 60-er jaren. (Foto: Eurospoor)

KOOG AAN DE ZAAN - Grote fan van modeltreinen? kom dan zondag 10 december naar de Eurospoor modeltreinbeurs in buurthuis De Vuister, Molenwerf 44.

De beurs - die wordt georganiseerd door dé modeltreintreinenkenner bij uitstek Leo Hendriksen - in Koog is een begrip en bestaat al meer dan dertig jaar. Er is volop belangstelling van deelnemers die uit alle windstreken van Nederland komen. Op de beurs kun je lekker snuffelen tussen kramen met allerlei gebruikte treinen en andere spoorse zaken. Of even lekker bijpraten over deze oude hobby die begonnen is met opwindtreintjes en tegenwoordig gestuurd wordt door de modernste digitale technieken. De bezoeker kan hier terecht om uitbreiding te vinden voor de modelspoorbaan of overtollige spullen te verkopen. Wat de een niet meer gebruikt kan voor de ander wellicht nog goed van nut zijn.

Aanbod

Er is een aanbod van (gebruikte) treinmodellen, railmateriaal, toebehoren en literatuur van de meeste merken. Op de beurs kunnen (gebruikte) treinen geruild, verkocht en gekocht worden. Hobbyisten die met een probleem op modelspoorgebied zitten kunnen mogelijk een antwoord op hun vragen krijgen.

De zaal is geopend van 09.45 tot 14.15 uur. De toegangsprijs bedraagt voor volwassenen € 3,00, kinderen € 1,30. Zie ook http://www.eurospoor.nl/nl/bezoekers/lokale-beurzen/