Pontje Molletjesveer vervangt tijdelijk pontje Akersloot

Nieuws
Het nieuwe elektrische pontje, dat van de zomer over de Nauernasche Vaart voer, is nu tijdelijk het pontje Akersloot voor fietsers en wandelaars.
Het nieuwe elektrische pontje, dat van de zomer over de Nauernasche Vaart voer, is nu tijdelijk het pontje Akersloot voor fietsers en wandelaars. (Foto: aangeleverd)

REGIO - Het pontje Molletjesveer van Recreatieschap Alkmaarder- en Uitgeestermeer vervangt uiterlijk 16 december pontje Akersloot voor fietsers en wandelaars. Automobilisten kunnen niet mee op dit pontje en moeten tijdelijk omrijden.

Het nieuwgebouwde en elektrische pontje Molletjesveer was speciaal gemaakt ter vervanging van het zelfbedieningspontje om fietsers en wandelaars over het Nauernasche Kanaal te zetten. Daar dit elektrische pontje vrij varend is, is deze niet plek gebonden en kan deze dus ook elders ingezet worden. Dit keer voor de gemeente Castricum om pontje Akersloot te vervangen voor fietsers en wandelaars. Auto’s kunnen niet mee op dit kleine recreatieve pontje.

Pontje Akersloot

De pont van Akersloot krijgt een nieuwe motor en gaat daarom tijdelijk uit de vaart. Gedurende die tijd vaart het ingezette pontje volgens een aangepaste dienstregeling van maandag tot en met vrijdag tussen 7.00 uur en 19.00 uur en in het weekend tussen 8.00 en 19.00 uur.

Op ponten varen professionele en/of vrijwillige schippers. Er zijn steeds minder schippers en het is moeilijk daardoor lastig om ponten in de vaart te houden. Wie vrijwillige schipper wil worden voor pontje Molletjesveer over de Nauernasche Vaart kan dat kenbaar maken via een mail naar info@alkmaarder-enuitgeestermeer.nl.