Sinterklaashuis Assendelft maakt langste verlanglijstje van Noord-Holland

Nieuws
Het langste verlanglijstje komt uit... Assendelft!
Het langste verlanglijstje komt uit... Assendelft! (Foto: Dirk Jongejans)

ASSENDELFT - Assendelft heeft de langste Dorpsstraat van Nederland. En als je daar woont, kan het natuurlijk niet anders dan dat daar het langste Sinterklaasverlanglijstje van Noord-Holland is gemaakt.

De Dorpsstraat is 7,2 kilometer lang en loopt van het Noordzeekanaal tot Krommenie. Maar zo meet je een Sintverlanglijst natuurlijk niet, die meet je met Pieten en Sint. Na een ingewikkelde meetconstructie is onomstotelijk vast komen te staan dat de kinderen in het Sinterklaashuis van Assendelft een verlanglijst hebben gemaakt die maar liefst acht Pieten en één Sinterklaas lang is: een record! De Sint  geeft dan ook een hartelijke felicitatie aan alle kinderen die daaraan hebben meegewerkt, inclusief de inpakpieten die de kinderen aanspoorden.

Super trotse Sinterklaas 

Sinterklaas is er natuurlijk super trots op en heeft dagenlang de tekeningen, wensen, krabbels en groetjes bekeken en bestudeerd. Nu maar hopen dat het niet ten koste van zijn rust is gegaan. Want een oververmoeide Sinterklaas die in de nacht op pad moet om pakketjes te bezorgen, kan natuurlijk vreselijke gevolgen hebben. De oppaspieten hebben beloofd dat ze Sint heel goed in de gaten houden en hem zo nodig voor een tukkie in zijn bed duwen. Dus vrees niet het komt vandaag goed! 

“Ook de Pieten toekomst kunnen we zonnig tegemoet zien. Eén van de vele kinderen die het Sinterklaashuis bezocht en aangaf heel graag Piet te willen worden, weet hoe hij dat moet aanpakken en waar hij moet solliciteren. Bedankt sollicitatiepiet”, zegt Sinterklaas tot slot..

De sint heeft er zin in om vandaag zijn verjaardag te vieren. Maar ook in de Spaanse warmte als hij daarna weer naar zijn thuisland gaat afreizen.